Remek hírrel jelentkezett Facebook oldalán a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület szerda délben. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA civil szervezet még nyár elején hívta fel a Pécs-Budapest vonalon utazók figyelmét arra, hogy “Dombóvár és Pusztaszabolcs között vonatpótló autóbuszok közlekednek, emiatt az IC menetideje 4 óra fölé kúszik változatlan pótjegyárak mellett. Csak a pótlóbusz több, mint két órát fog az emelt szintű szolgáltatás égisze alatt zötykölődni Kapos-mentén” – mutatott rá akkor az egyesület. 

A nem éppen európai szintű szolgáltatásra, és a lehetséges kedvezményekre rákérdeztünk a MÁV-nál, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy Pécs és Budapest között az InterCity vonatok közbenső megállási helyeire (Sárbogárd, Pincehely, Dombóvár) közvetlen autópályás eljutás nem biztosítható, mert távol fekszenek az autópályától. A külön Pécs?Budapest viszonylatú autóbuszok közlekedtetése pedig jelentős többletköltséggel járna a vasúttársaságnak. A vágányzár ideje alatt a MÁV-START nem alkalmaz külön tarifákat, a máskor is érvényes menetdíj és InterCity felár fizetendő. Közszolgáltatóként az árak és a díjszabás megállapítása nem tartozik kizárólagos hatáskörünkbe, minden esetben megrendelői döntés szükséges azok kialakításához.”

Vagyis: marad a többórás út, a buszozás, ugyanazon az áron.

A napokban azonban pozitív fordulat történt, amit az egyesület szúrt ki és adott ma hírül: a pótdíj és a helyjegy díjmentes lett! A Pécs – Budapest utazás díja másodosztályon 4500 forintról 3950 forintra csökkent.

Természetesen felkerestük a MÁV-ot, hogy indokolják meg az utasok számára pozitív döntést. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. 

KategóriákMETÁL