Most éppen a Pécsi Nemzeti Színházról derült ki, hogy május óta nem kapott egyetlen fillér támogatást sem a “CSŐDKÖZELBEN NEM LÉVŐ” pécsi önkormányzattól. Ja, és még sokan mások sem.

A cikk a hirdetés után folytatódikEmlékeznek még? Megírtuk tavasszal, hogy több milliárdos működési hiánya van a pécsi önkormányzatnak. Lett is belőle balhé, nem mindenki örült annak, hogy ezt kb. eltitkolták. Aztán Páva Zsolt polgármester 5 milliárdot elismert a Szabad Pécsnek, de cáfolta, hogy csőd vagy csődközeli helyzet lenne, mivel az jogilag nem lehetséges. Egyébként igaza van, egy önkormányzatnál csőd nem következhet be, fizetés-képtelenség állhat be. Időközben még az is kiderült, hogy kb. senki sem kapja már hónapok óta a várostól a pécsi önkormányzattal kötött támogatási szerződés szerint neki megjáró támogatási összeget, köztük olyanok, akik kötelező önkormányzati feladatot látnak el a város helyett.

Már az elmúlt hetekben jó néhány civil szervezettől is jelezték, hogy ők sem kapták meg az ígért, szerződésben is vállalt támogatást a várostól. A minap pedig a Szabad Pécs arról értesült,  hogy Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója volt kénytelen azt elmondani a színházi társulatnak, hogy a tervezetthez képest a 2017/2018-as színházi évadban egy bemutatóval kevesebbet tudnak színpadra állítani, mert a várostól ők sem kaptak május óta támogatást.

Kifizetetlen számlák tornyosulnak ?a polgármester asztalán?

Kővári János (ÖPE) a kedden tartott sajtótájékoztatóján amúgy arról is beszélt (bár ezt nem is írtuk bele ebbe a cikkbe, mert abban az általuk is remélt rendkívüli közgyűlés összehívása volt inkább napirenden), hogy a számításai szerint mostanra kb. 8 milliárdra hízott a pécsi önkormányzat működési hiánya.

Csak, hogy tiszta legyen mindenkinek, hogy a működési hiány mit is takar, hiszen a számok mögött mindig emberek vannak legvégül. Mindez azt jelenti, hogy nagyjából a múlt évről képletesen több milliárd forint összértékű olyan számla hever a polgármester asztalán, amely a város által megrendelt, jóváhagyott és befogadott szolgáltatások, építési és beszállítási szerződésekről, megbízásokról, megígért támogatásokról szól, ám mindeddig nem fizették ki. Vagyis nagyon, nagyon sokan dolgoztak úgy a pécsi önkormányzatnak, végeztek el különféle szolgáltatásokat, hogy nem kapták meg a város által is elismert, nekik járó vállalkozói, szolgáltatási avagy megbízási díjat, vagy a nekik ígért támogatást.

KategóriákMETÁL