A rossz idő miatt változnak a helyszínek! Cikkünket frissítettük!

A cikk a hirdetés után folytatódikFigyelem, változás! 217.08.20.

A rossz időjárási körülményekre való tekintettel változtak a helyszínek:

A 11-kor kezdődő Magyarok Kenyere Ünnep – 2017 a Püspökségi Magtár Látogatóközpont konferenciatermében várja az érdeklődőket. A helyszín befogadóképessége korlátozott, így a részvétel érkezési sorrend alapján korlátozott számban lehetséges!
A nőegyleti adománygyűjtés, a Magyarok Kenyere cipóinak, kenyereinek osztása 11 órától a Magtárban, ha az idő engedi, 13-tól a Dóm téren történik.
A 16.30-kor kezdődő gyermekprogram (Elvégeztük az aratást, készíts, gazda, jó áldomást?! – Játék és dalok az új kenyér tiszteletére) valamint az esti Ghymes: Kézfogás koncertje a Sétatéren 20.30-kor eső estén elmarad!

Eső esetén a Szamárfül Családi Fesztivál legtöbb programja számára biztosított az esőhelyszín a Zsolnay Kulturális Negyedben. Ezek részleteiről a fesztivál Facebook oldala (www.facebook.com/szamarfulfesztival), valamint a helyszíni táblák nyújtanak tájékoztatást.

 


Korábban írtuk:

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója és vezetője áldja meg ismét az Újkenyeret. Pécsre érkezik, ráadásul a Magyarok Kenyere háziasszonyaként Sebestyén Márta népdalénekes,  és természetesen a Pécsi Jótékony Nőegylet által némi adomány fejében kínált kis cipókat ismét

A Dóm téren és a Sétatéren már délelőtt tízkor elindulnak a kulturális és gyermekprogramok, és tartanak egész nap. Az ünnepi beszédek 11 órakor kezdődnek. Ahogyan az szintén bevett már, az Újkenyeret Páva Zsolt pécsi polgárnester szegi ajd meg, ls beszédet is mond, ahogyan Korinek László pécsi jogtudós, a Magyarok Kenyere ötletgazdája, valamint a MagyaroK Kenyere mozgalom mögé néhány éve beálló  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs is szól majd az egybegyűltekhez.

A színpadon fellép Tolcsvay László, a Misina táncegyüttes, a Sárarany népzenekar. Este fél kilenctől pedig a Ghymes együttes ad koncertet.

A Székesegyházban este hatkor tartják az ünnepi szentmisét.

KategóriákMETÁL