Tagfelvételt hirdetett a PFZ a Fesztiválkórusába. Az érdeklődő szoprán és tenor kóristák szeptember 8-án bizonyíthatják alkalmasságukat a felvételi bizottságnak. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA meghallgatásra azok jelentkezését várják, akik a Fesztiválkórus tagjaként a Pannon Filharmonikusok produkcióinak részesévé kívánnak válni, és megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek. 

Zeneszakmai elvárás a barokk és a bécsi klasszikus repertoár stílusos megszólaltatására való törekvés, mely a szövegkiejtésben, az artikulációban, a zenei tagolásban és a hangzásban egyaránt érvényesül. További feladat a barokk és a klasszikus stílussal való megismerkedés, a zenei értelmezés új lehetőségeinek elsajátítása. Cél az áttetsző, hajlékony, letisztult, a stílusnak megfelelő kórushangzás kialakítása, mely ugyanakkor a régi zenére jellemző lendületet, virtuozitást sem nélkülözi.

A jelentkezőknek fontos tudni, hogy a fesztiválkórus nem folyamatosan, hanem a hangversenyeket megelőző próbaperiódusokkal, esti próbarenddel és a PFZ szakmaiságához méltó zenei elvárással dolgozik. A tagfelvétel a művészeti vezetők előtt történő előzetes meghallgatás során dől el, melyen választható és kötelező zenei anyag előadásával mutatkozik be a jelentkező.

Bővebb információ itt. A kórustagok az előadásokon való részvételért honoráriumban részesülnek.

KategóriákPOP