A tanévkezdés sok utánajárást jelent a szülőknek, a legtöbb család számára anyagilag is megterhelő elindítani a gyermekeket iskolába, óvodába, bölcsődébe. A Pécsimami Egyesület kétféle szolgáltatással is segít ebben.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgyrészt tanévkezdő börze, jótékonysági ruha- és iskolaszer gyűjtéssel. Augusztus 12-én, szombaton 15.00 órától 18.00 óráig  bölcsi-, ovi- és iskolakezdést segítő baba- és gyermekholmi börzével várja a családokat a Pécsimami Egyesület.

Az ingyenes rendezvény helyszíne az ANK Művelődési Ház (NEVKÓ) színházterme, ahol a szülők a bolti ár töredékéért szerezhetik be egymástól az őszi holmikat, tanszereket, vagy éppen a születendő baba kelengyéjét. Az augusztusi börzén jó eséllyel bukkanhatnak iskolatáskára, tolltartóra a látogatók, de egy-egy szép ovis ágynemű garnitúrát, ovis zsákot, sosem használt lábbelit is ki lehet fogni. Póló,  nadrág, pulcsi, átmenteti kabát… mindebből szintén nagy a  választék.

A Mosolymanó Egyesület standjánál azokat is várják, akik szívesen juttatnák el igazoltan rászoruló családokhoz a kinőtt, megunt, feleslegesség vált, de jó állapotú gyerekruhákat, tanszereket (ünneplő ruha, cipő, tornaruha, iskolatáska, tolltartó, füzetek, ceruzák, rajzeszközök stb.). A jótékonysági gyűjtés és az adományok kiosztása a Mosolymanó Egyesület és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. együttműködésében valósul meg.

Legyen lista is

A Pécsimami azt tanácsolja, hogy akár börzén, akár üzletben vásárolunk, érdemes listával elindulni, hogy elkerüljük a felesleges költekezést. A Pécsimami ingyenes, nyomtatható ellenőrző listáin pipálható, hogy mi az, amit már beszereztünk,  nyomon követhetők a kiadások és a gyermek(ek) láb és ruha méreteit is feljegyezhetjük, így igazán hasznos segítség a bevásárlásban.

Még egy szolgáltatás: Ingyenes gyermekfelügyelet a bevásárlás idejére

Sokak számára ismerős helyzet: a harmadik bolt után a gyerkőc már nyűgös, pedig még kilométer hosszú a a bölcsi-, ovi-, sulikezdéshez beszerzendő dolgok listája… A Pécsimami Egyesület és két pécsi szervezet ingyenes gyerekfelügyelettel segít. Szakképzett gyermekfelügyelők várják kreatív, játékos foglalkozásokkal, mesesarokkal, sógyurmával, gyöngyfűzéssel, diavetítéssel,  ping-pong- és lufi fújó versennyel a 3-10 éves gyermekeket.

A gyermekfelügyelet helyszíne a REGIO Játékáruház 2. emelete, az ingyenes szolgáltatás 2017. augusztus 21-től 31-ig lesz elérhető, két órás turnusokban: 9.00-11.00, 13.00-15.00, 15.00-17.00 és 17.00-19.00 óra között. A gyermekfelügyelet igénybevételéhez előzetes bejelentkezés szükséges a Pécsimami weboldalon, vagy a 30/219-6450-es telefonszámon.

KategóriákPOP