PÉCS?BUDAPEST A Pető András Főiskola – közismert nevén Pető Intézet – és a pécsi önkormányzat együttműködésének köszönhetően Regionális Pető Központ nyílik Pécsett, számolt be a hírről a pécsi városháza. Így a világhírű módszer a fővároson kívül a régióban egyedülálló módon a baranyai megyeszékhelyen is elérhető lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint az ismert, a Pető András Főiskola a központi idegrendszeri sérülés következtében mozgásakadályozottá vált gyermekek és felnőttek Pető-módszerrel történő fejlesztését végzi. A módszert dr. Pető András dolgozta ki, melynek lényege, hogy az idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, és ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók.

A pécsi önkormányzat és a Pető András Főiskola – közismert nevén Pető Intézet ?együttműködésének köszönhetően Regionális Pető Központ nyílik Pécsett, a hírt a héten Őri László őpécsi alpolgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő jelenlétében jelentették be, a központnak helyet adó leendő Kertvárosi Rendelőintézet épületénél.

Csizi Péter országgyűlési képviselő a hír kapcsán azt emelte ki, hogy az, hogy a Pető Intézet a leendő kertvárosi intézményben őj egységet hoz létre, példa nélküli, hiszen egy fővárosi, világszerte elismert egészségügyi intézmény nyitja meg a kapuit Pécsett, ezzel erősítve a leendő kertvárosi rendelőintézet szakmai megítélését és hírnevét.

KategóriákPOP