Az új pécsi irányító-tanácsadó testület két tagja, Páva Zsolt és Hoppál Péter is ott volt a Pécsi Református Kollégiumban a pécsi városi tanévnyitón csütörtökön.

A cikk a hirdetés után folytatódikAhol a pécsi polgármester, illetve a kulturális államtitkár, országyűlési képviselő, a Református Kollégium egykori igazgatója is segédkeztek a tervezett új épületrész alapkő-letételében.

Az új iskola épületet a Református Kollégiumban 1,3 milliárd forintos beruházással építhetik meg. Az új szárnyban négy hagyományos tantermet, illetve több, kifejezetten a természettudományos oktatást segítő szaktantermet és egy nagy természettudományos laboratóriumot is kialakítanak. Valamint a fejlesztés része egy kis tornacsarnok megépítése is.

 

 

A városi tanévnyitón adták át Pécs oktatási díját, a Rajczi Péter-díjat, amelyet ebben az esztendőben Regős István nyugdíjas tanár (67) vehetett át.

Regős István a pécsi 508. számú   szakmunkásképző iskolában (ma 508. sz. Szakképző Iskola) évtizedeken át oktatott gépész-műszaki szakmai ismereteket. Mindemellett 1984-től a Mecseki Fotóklub tagja, majd titkára lett.

A korábban évekig Hoppál Péter által vezetett pécsi “Refi” volt az, amelynek sportcsarnokában gyakori vendég volt az ellenzékben politizáló Orbán Viktor.

KategóriákPOP