A legjobb 500 közé került a londoni Times Higher Education (THE) friss, 2018-as világrangsorában a budapesti Semmelweis Egyetem.

A cikk a hirdetés után folytatódikEzzel a fővárosi intézmény lett ismét a legjobb az egyetemi rangsorban ? közölte a hírt az MTI. A Semmelweis ezzel egy százas csoportot előre ugrott, hiszen tavaly az 501-600-ik hely közt értékelt egyetemek közé tartozott. Idén azonban a 401-500. közt olvashattuk a nevét.

A világ 1102 legjobb egyetemét tartalmazó listát az Oxfordi Egyetem vezeti, a második a Cambridge-i Egyetem.

A Pécsi Tudományegyetem a 601-800. helyek egyikét foglalta el a nemzetközi rangsorban, csakúgy mint az Eötvös Loránd Tudományegyetem, vagy a  Szegedi Tudományegyetem.

A 801-1000. Hely egyikén állt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Corvinus Egyetem, illetve a Debreceni Egyetem.

 

A Semmelweis MTI-nek eljuttatott közleménye szerint öt mutató számít igazán, az oktatási környezet, a kutatás, az idézettség, az ipari bevételek, valamint a nemzetközi orientáció. 

 

A Pécsi Tudományegyetem szempontjából sem utolsó, hogy a

?külföldi hallgatók és oktatók arányának, valamint a nemzetközi együttműködésben született publikációk kiemelkedő számának?

is tulajdonította a sikert a legjobb magyar egyetem vezetése.

KategóriákPOP