Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom Prt,  a MoMa is megnevezte országos, köztük a baranyai jelöltjeit is szombaton, a fővárosban tartott jelöltállító nagygyűlésen.

A cikk a hirdetés után folytatódikA MoMa Baranyában mind a négy választókerületben állít  képviselő-jelöltet a 2018. tavaszi országgyűlési választásokra.

A MoMa az egyik legkisebb párt azok közül, amelyek támogatottságát kimutathatóan mérik közvéleménykutatások, ugyanakkor az ország egyik legismertebb politikusa, Bokros Lajos közgazdász vezeti.

Bokros ugyan már jó ideje eltávolodott a politika fősodrától, de mégiscsak MSZP-s pénzügyminiszter volt, s a Bokros-csomag miatt máig sokan emlékeznek rá. Ezért is kifejezetten érdekes hír, hogy ugyan a Fidesztől már jó ideje eltávolodó, az emúlt években az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját, sőt politikai lépéseit számtalanszor kritizáló pécsi közgazdászprofesszor, a Fidesz egykori városházi képviselője, a KSH volt elnöke, Mellár Tamás lesz a szabadelvűként ismert MoMa egyik országgyűlési képviselő-jelöltje a Baranya 1. számú választókerületében. Vagyis Csizi Péter egyik kihívója.

A Moma Baranyában a másik három választókerületben is nyilvánosságra hozta a neveket. A 2-esben, Hoppál Péter ellenfeleként Tukora Gábort nevezték meg, aki korábban pécsi polgármester-jelöltje is volt Bokros pártjának. A Baranya 3-ban Matula Gergely, a 4-es választókerületben Bérdi László indul jövő tavasszal.

500 napos programot hirdettek

A MoMa az egyik olyan párt, amely szerepet vállalt a Gulyás Márton civil aktivista által összehozott Közös Magyarországért Mozgalomnak, amely azért szeretne ellenzéki összefogást, és az Orbán-kormány leváltását, hogy egy olyan szakértői kormány alakulhasson, amely csak egy meghjatározott, rövid időre áll össze, azért, hogy a szerintük Orbán Viktorék által lerombolt demokratikus intézményrendszert visszaállítsák, és új, arányos és demokratikus választási törvényt alkossanak a jelenegi helyett. A MoMa erre 500 napos programot hirdetett.

KategóriákPOP