Létszámot bővít Pécs egyik legnagyobb munkáltatója ?  a hírt a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. Jelentette be sajtóközleményben csütörtökön. Frissítve!

A cikk a hirdetés után folytatódikFrissítve 13.40

Plusz 200 fő

Közvetlenülk megkerestük a céget is, mert. közleményből egészen pontosan nem derült ki, hány fővel számolnak, s azonnal jött is a válasz: a Hauni 2018 végéig plusz 200 fő felvételét tervezi. Ez pedig majdnem 20 százalékos növekedés, hiszen azt tudjuk, hogy ezernél többen dolgoznak a Hauniban. Sőt, az évtized beruházásaként beharangozott repülőgyárban az első és biztos munkahelyi létszámot száz-száztíz fő körülre lőtték be, a 200 fős növekedést így is érdemes értelmezni.  

 

Korábban írtuk

A nemzetközi hátterű, piacvezető nagyvállalat elsősorban a fémipari végzettséggel rendelkező szakemberek számára kínál valódi fejlődési lehetőséget és szakmai kihívásokat, írják.

A Hauni a világ műszaki élvonalába tartozó gépgyártási technológiával dolgozik. A dohányipari gépgyártás területén nemzetközileg is piacvezető, német hátterű vállalat az egyik legstabilabb pontja Baranya gazdaságának. A tulajdonos Körber Csoportnak a világ számos pontján működnek gyártó üzemei, melyek közül a pécsi telephely a második legnagyobb. Pécsett több mint 20 éve van jelen a cég, ezáltal egyike azon kevés nagyvállalatnak, amely szinte a rendszerváltozás óta folyamatosan itt üzemel.

A pécsi gyárban a tervezéstől a forgácsoláson és a lemezmegmunkáláson át az összeszerelésig a gépgyártás teljes folyamata megtalálható.

 

?Jelenleg ezernél is több munkatársunk van, többségében magasan képzett fémipari szakemberek, de kiváló szakmai felkészültséggel rendelkező mérnöki csapatunkra és a támogató területeinken dolgozó, elkötelezett munkatársainkra is méltán büszkék vagyunk. Kollégáink számára nem csak kiváló munkakörülményeket, hanem a szakmai fejlődés lehetőségét is kínáljuk. Az egyedi gyártásból adódóan a Hauniban napról-napra új feladatokat kell megoldani, egyedi műszaki problémákra válaszokat találni.? ? Megyeri János ügyvezető

 

 A Hauni folyamatosan bővíti a gyártókapacitását és vele együtt a munkavállalói létszámot is, írta a cég.

 

?Várunk minden jelentkezőt a vállalatunknál, akik szívesen dolgoznak a jelenlegi műszaki csúcstechnológiával és élni szeretnének egy professzionális, nemzetközi vállalat kínálta, valódi fejlődési lehetőségekkel. A Hauni hosszú távra tervez Pécsett, ezért olyan csapatra van szükségünk, akik velünk együtt lendületben tudnak maradni és lépést tartanak a műszaki környezet állandó változásával, fejlődésével?

 

KategóriákMETÁL