A cikk a hirdetés után folytatódikAz Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elndította Nagykövet Iskolája programját, hogy felkeltse a fiatalok figyelmét Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt. A pécsi Széchenyi István Gimnázium, és a pécsi Hajnóczy József Kollégium is sikerrel pályázott, és bekerült a programhoz csatlakozó 10 új iskola közé.

A tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programon keresztül aktív ismereteket nyújtva nekik az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről. A Nagykövet Iskolája programról ITT OLVASHATNAK többet. Az eddigi csatlakozó iskolák listája pedig EZEN A LINKEN érhető el.

Cél az is, hogy a fiatalok minél többet tudjanak meg arról, hogy milyen cselekvési lehetőségeik vannak, és hogy többek között megértsék a 2019-es európai parlamenti választásokon való szavazás jelentőségét.

 

 

A programban való részvételre bármely magyarországi középfokú oktatási intézmény pályázhat, szakképzési centrum alá összevont iskolák is külön-külön jelentkezhetnek.

Legközelebb 2018 szeptembertől lesz lehetőség csatlakozni. 2017-ben 25 iskola csatlakozásával indítottuk útjára a projektet. A 2017/2018as tanévben további 10 iskola léphetett be a programba. 2018 szeptemberében újabb 5-10 iskolának nyílik lehetősége a csatlakozásra. Az első huszonöt iskola közt egy baranyai intézmény volt, a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium.

 

KategóriákPOP