Úton van az európai közterületeken ingyenesen használható WIFI, miután az EP ma megszavazta az ehhez rendelt pénzügyi forrás első csomagját.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Digitális Unió kiteljesítését szolgáló pilot projekt célja az, hogy a közterületeken mindenki ingyenesen férjen hozzá az internethez. A pénzügyi támogatást földrajzilag kiegyensúlyozottan kell felhasználni, és aki hamarabb jelentkezik, hamarabb vehet részt a programban, ahol kórházakat, könyvtárakat, középületeket tesznek digitálisan hozzáférhetővé.

Feltételek

A résztvevőknek vállalnia kell, hogy legalább három évig állják a működtetés költségét, könnyen hozzáférhető, ingyenes és biztonságos hálózatot üzemeltetnek, továbbá a személyes adatokat nem használják kereskedelmi célokra. Ha már létezik hasonló szolgáltatás, akkor nem lehet támogatást igényelni.

Carlos Zorrinho (S&D, Portugália), jelentéstevő elmondta: ?A WIFI4EU víziója az, hogy mindenkinek legyen jó minőségű WIFI hozzáférése függetlenül attól, hogy hol él és mennyi a jövedelme?.

Az erről szóló állásfoglalást 582 szavazattal 98 ellenében 9 tartózkodással fogadták el.

Jelentéstervezet

Az eljárás lépései 
Digital Gazdaság és Társadalom Index (DESI) 
Plenáris podcast 

 

KategóriákPOP