Hatodik alkalommal rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált, idén február 3?4. Között, a korábbiakhoz hasonlóan ismét a Zsolnay Kulturális Negyedban, az E78-as épületben.

A cikk a hirdetés után folytatódikTizennyolc kiállító, s mintegy 25 csokis program várja a látogatókat, utóbiak közt több szakmai előadás, látványfőzés és gyerekjáték is lesz.

A programot a ZsÖK és a fesztivál eredeti ötletadója, a Zsolnay Kulturális Negyedben működő Csoko-Láda Csokibolt együttműködésében valósítják meg.

Pécsre az egész országból érkeznek csokoládékészítők, köztük igazi különlegességekkel, kézzel készült egyedi termékekkel. 

A látogatók készíthetnek csokis csigát, megtudhatják, milyen jótékony hatása van a csokoládénak az emberi szervezetre, sőt csokoládés kolbászt is kóstolhatnak.

A Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói helyben készítenek bonbonokat, amelyet a látogatók elfogyaszthatnak. A Pécsi Tudományegyetem 3D Projektje kiállításon mutatja be a 3D technológia művészeti alkalmazását és a 3D nyomtató működését, és idén is lesz egy kiemlt program, a Zsolnay-csokoládé csempe festése.

 

 

A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak, kirakhatnak csokoládé-puzzlet és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel.

A VI. Pécsi Csokoládé Karnevál házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf lesz, aki négy alkalommal készít rendkívüli csokoládés ételt a látogatók előtt.

A belépés ingyenes, de a szakmai programok regisztrációhoz kötöttek (csokiregisztracio@zsn.hu) és lesznek díjköteles kísérőprogramok is.

 

A rendezvény díjköteles kísérőprogramjai

A Csokoládé Karnevál alkalmából a Varázsóra rendhagyó természettudományos bemutatóval jelentkezik Legédesebb kísérletek címmel, amely során a fizikusok bemutatják, hogy milyen érdekes kísérletek végezhetők többek között gumicukorral, pillecukorral és fagylalttal. 

A Marcipángyurmázás című foglalkozáson a gyerekek színes marcipánból készíthetnek ehető figurákat, a Csokifestésen pedig csokoládéval festhetnek csokoládét, s meg is szórhatják apró cukorpöttyökkel.

A Zsolnay csempe festése felnőtteknek ajánlott műhelymunka, ahol porcelánfestő útmutatásai alapján díszíthetnek Csokoládé-Zsolnay csempét, melyet díszdobozba csomagolva vihetnek haza. 

 

Akció

A bejáratnál kapott tombola szelvény felmutatásával a Csokoládé Karnevál látogatói 15% kedvezményben részesülnek a Zsolnay Kulturális Negyed valamennyi kiállításán, a Labor-Interaktív Varázstérben, valamint a Planetárium és a Varázsóra előadásokon február 3-4-én.

Nyitvatartás: február 3. 10.00?20.00, február 4. 10.00?18.00

 

További információkat ITT és ITT találhatnak.

 

KategóriákPOP