Csatlakozási akciót szervez a Közös Ország Mozgalom, most vasárnap 16 órától lehet ismerkedni a Nappaliban az utóbbi évek egyik legszimpatikusabb kezdeményezésével.

A cikk a hirdetés után folytatódikTudják, ők szervezik az Agórát, azt a Parlamenttel szemközt található “közéleti piacteret, ahol a magyar polgárok és politikai pártok közösen tehetik meg az első lépéseket egy igazságosabb Magyarországért”. Ez azt jelenti, hogy a szervezők leültetik nyilvános, élőben követhető és közvetített vitákra azokat az embereket, akik egyébként szóba sem állnának egymással, s teljesen különböző világnézetet képviselnek. Ugyan a párbeszéd megteremtése nem hoz azonnali változást, de sokkal, sokkal fontosabb és nagyobb jelentősége van, mint az elsőre gondolnánk. 

A Közös Ország Mozgalom most azért jön Pécsre, mert megkezdte Országos Hálózatának kiépítését. Ehhez várják a pécsi szimpatizánsok jelentkezését, megalapozva a helyi vidéki szervezetet. Az eseményen bemutatják a KOM alapvető célkitűzéseit, a magyar választási rendszer igazságtalanságait. Lesz szó a polgári engedetlenségről és erőszakmentes ellenállásról, arról, hogy mit tudunk tenni egy igazságosabb Magyarországért. S persze lesz vitafórum, inspiráló beszélgetések.

Ahogy honlapjukon olvasható, a Közös Ország Mozgalom célja, hogy érdekegységbe tömörítse az elégedetlen polgártársak széles tömegeit. Meggyőződésük szerint a politika elsődleges feladata a társadalmi igazságtalanságok elleni küzdelem, ebből adódóan mozgalmuk is ezt a célt tűzi ki maga elé. Az egyén kibontakozása is csak akkor lehetséges, ha a politikai és gazdasági érdekcsoportok túlhatalmától mentesen tud az lenni az ország, aminek lennie kell: közös.

KategóriákPOP