A Pécsi Járási Ügyészség emelt vádat közokirat-hamisítás bűntette miatt egy testvérpár, két hölgy ellen, mivel egyikük a másik helyett nyelvvizsgázott, olvasható a Baranya Megyei Főügyészség szerdai közleményében. Az elcserélt nyelvizsga amúgy 4,5 éve volt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA testvérek egyike 2015-ben több alkalommal is próbálkozott német nyelvből középfokú nyelvvizsgát tenni, de nem járt sikerrel.

Testvére azonban jól beszélt németül, ezért megállapodtak abban, hogy a nyelvvizsgára jelentkező személyigazolványának bemutatásával helyette a testvére fog részt venni a német nyelvvizsgán.

A nyelvvizsgára történt jelentkezést követően a jelentkezőt tájékoztatták arról, hogy az írásbeli és szóbeli vizsgájára 2015 októberében, Pécsett fog sor kerülni.

A nyelvvizsga kitűzött időpontjában így a németül jól beszélő testvér, a húgának személyi igazolványával jelentkezett a vizsgahelyen, kitöltötte az írásbeli vizsgafeladatokat, majd résztvett a szóbeli nyelvvizsgán. A nyelvvizsga jegyzőkönyvét testvére helyett írta alá.

A nyelvvizsga eredményes volt, így középfokú német nyelvvizsgáról szóló nyelvvizsga-bizonyítványt állítottak ki a vizsgán ténylegesen részt nem vevő testvér nevére.

A testvérpár cselekménye a közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Az a közleményből nem derült ki, hogyan és mikor derült ki a négy és fél évvel ezelőtti csalásra.

KategóriákPOP