Valamivel tíz óra előtt a PTE Táncegyüttes középkori ruhákban átvonul a Jókai térről a Széchenyi térre a PTE Brass Band vezetésével. Megkezdődik a jubileumi PTE nap a pécsi belvárosban. 

A cikk a hirdetés után folytatódikAz első magyar egyetem alapításának 650. évfordulója alkalmából a Pécsi Tudományegyetem (PTE) egy mindenki számára nyitott, ingyenes szabadtéri eseményt szervez szeptember 2-án, szombaton 10 órától. Aki szeretne politikusokat nézegetni, siessen, mert Csizi Péter országgyűlési képviselő, újdonsült VÁROSIRÁNYÍTÓ, valamint Páva Zsolt polgármester segít Bódis József rektornak és Udvardy György megyés püspöknek megnyitni a rendezvényt 10 órakor a Széchenyi téren.

A PTE karai és további szervezeti egységei mutatják be az egyetem falain belül folyó munkát a Széchenyi és a Jókai téren. Továbbá gyermek és felnőtt animációs programokkal is készülnek, csatlakozó szervezetként a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a TÜKE Busz Zrt. is különféle játékos tevékenységekkel lesz jelen, a Vöröskereszt pedig a véradókat várja a nap folyamán.

A program során a gyerekeknek ?Ki-Mit-Tud?-ot rendeznek próza/vers, tánc és ének kategóriákban. Emellett ingyenesen látogatható lesz a Nádor Galéria, az Egyetemtörténeti Kiállítás, illetve a Klimó Könyvtár ideiglenes kiállítása is.

A napot a Halott Pénz koncertje zárja. Korábban írtuk, 8000 embert várnak a térre a szervezők. Facebookon már 5500-an jelezték részvételüket és közel 10 ezer az érdeklődők száma, szóval nagyon könnyen lehet, hogy összejön a tízezres tömeg. Az elmúlt húsz évben kétszer voltak ennyien a téren, 2000 szilveszterén és a 2010-es EKF-nyitányon.

A rendezvény valamennyi programja ingyenes.

Mára egyébként 14 mm csapadékot, hidegfrontot és erős szelet jelez Pécsre az Időkép. Reméljük, tévednek. 

KategóriákPOP