Böjte Csaba is ellátogat Pécsre a Magyarok Kenyere Ünnep alkalmából augusztus 20-án. A nemzeti összetartozást és a szolidaritást jelképező rendezvény házigazdája Sebestyén Márta lesz, koncertet ad a Ghymes
együttes.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Magyarok Kenyere kezdeményezés 2011-ben indult Pécsről, és mára Kárpát-medence méretűvé nőtte ki magát. A nemzeti összefogással összegyűjtött búza évről évre egyre több rászoruló gyermek és felnőtt életét segíti, az összmagyar lisztből készült nagykenyeret (mekyet Kajtár Edvárd, a pécsi székesegyház plébánosa áld meg) és cipókat a pécsi közönség meg is kóstolhatja az augusztus 20-i ünnepen.

A Sétatéren 11 órától kezdődik az ünnep. A köszöntők után fellép Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész, a Misina néptáncegyüttes, valamint a Sárarany népzenekar. Idén is meg lehet kóstolni a jótékony céllal készített Magyarok Kenyere kiscipókat, amelyeket a Pécsi Jótékony Nőegylet kínál adomány fejében.

A gyermekeket délután fél öttől a színpadon kedves zenés program várja, de lesz múltidéző pékműhely gyermekfoglalkoztató a sétatéri gasztrosoron közös kalácsfonással, kifli- és pereckészítéssel. Az ünnepet a Ghymes együttes Kézfogás című koncertje zárja a Sétatéren fél kilenctől. 

Vasárnap délelőtt és délután a Székesegyház ingyenesen lesz látogatható, este hattól ünnepi szentmisére is hívják a híveket. 

Az Orfűi Malmoknál idén is megtartják a hagyományos Új Kenyér Ünnepet. Itt kenyérszentelés, kemencében frissen sült kenyér, bábelőadás, papírmerítő workshop és táncház várja az érdeklődőket.

KategóriákPOP