“A labdarúgó csapat finanszírozását megszüntetjük, így a PMFC működtetése külső forrás, szponzor bevonásával történhet” – olvasható a tegnap a közgyűlés által megszavazott előterjesztésben.

A cikk a hirdetés után folytatódikKérdés, hogy ez azt jelenti-e, hogy már az évből hátralévő hónapokban esedékes pénzt sem utalja át az önkormányzat, ami már ősszel furcsa helyzetet teremthet a szerződéssel rendelkező játékosok és edzők esetében, amennyiben szponzoroktól nem sikerül megszerezni a szükséges összeget. Annyi azonban ez alapján biztos, hogy 2018-tól egy fillért sem ad az önkormányzat.

A városvezetők annak idején azt kommunikálták, hogy megmentették a PMFC-t. Nyár elején külön önkormányzati cégbe szervezték ki a felnőtt csapatot (az utánpótlás maradt a PSN-nél), ám annak a Kft-nek a vezetését a korábbi ügyvezető, Juhász Zsolt nem vállalta. Úgy tudjuk, az új Kft. körül nagyjából semmi nem történt megalakulása óta. 

Új tulajdonost nem sikerült találni, néhány szponzort állítólag igen, és most a város is kiszáll a finanszírozásból. Egy a városban terjedő pletyka szerint a kézilabdához hasonlóan a focit is áttolná az egyetemnek, a PEAC-nak az önkormányzat. Kérdés, ebben az esetben megtarthatná-e nevét és színeit a klub vagy azok is mennének a levesbe az NB I-es, NB II-es (sőt, talán NB III-as) álmokkal együtt.

 

KategóriákMETÁL