Már csak a világ leghíresebb és legmagasabb hegycsúcsa, a Himalájában lévő Mount Everest meghódítása van vissza Németh Alexandrának ahhoz, hogy kipiálja a 7Summit-ot. Elsp magyar lesz, aki ezt megcsinálja., ha sikerül neki feljutni a világ tetejére jövőre. De már tréningezik a nagy kalandra, most is a Himalájában van, sőt magyar idő szerint kedden reggel élőben jelentkezett be majdnem 4000 méter magasságból.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Komlón felnőtt Németh Alexandráról és vállalásáról többször írt e cikk szerzője, (elsőként foglalkozva a sajtóban az azóta szerencsére sok helyen megírt témával), és már a Szabad Pécsen is beszámoltunk arról, hogy a hosszú évek óta Angliában élő fotós hölgy a világ hét kontinensének hét legmagasabb csúcsára szeretne feljutni, s ezzel teljesíteni a 7Summit nevű kihívást, amit eddig még rajta kívül más nem teljesített honfitársaink közül. Az pedig világviszonylatban sem jellemző, hogy valaki elsősorban fotósként mássza meg a világ, illetve a kointinensek legmagasabb hegyeit.

Németh Alexandra a Szabad Pécsnek elmondta, hogy vasárnap sikeresen megérkezett a hegyre, és hétfőn már a 3440 méteren lévő Namche Bazaarban aklimatizálódik. Kedden folytatódik az akklimatizálódás,s egy, az Mount Everestre néző hotelből fog élőben jelentkezni a Facebookon. Péntekre fogják elérni Ama Dablam alaptáborát, ahonnan a tervek szerint egy hetet további akklimatizálódással, és “hegyi rotációval” töltenek majd a nemzetközi expedíció tagjai.
 
 
 
 
 
A mostani, háromhetes Ama Dablam-expedíció végén juthat fel a 6812 méteres csúcsra, amit a mászók a Himalaya Matterhorn-janak hívják, úgyhogy jó tréning lesz ez számára minden szinten a Mount Everest jövő tavaszi tervezett meghódítása előtt. Mint mondta, egy technikális hegyről van szó, így az időjárás még nagyobb szerepet játszik az expedícióban, mint általában.
 
Az élő Facebook-bejelentkezést EZEN A LINKEN érik el.

 

KategóriákMETÁL