A PTE Balassa kollégiumát, a Modern Városok Program pénzügyi keretéből. De egy másik egyetemi kollégiumfelújításban is nyertest hirdettek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kambodzsai üzletember egy budapesti, 11. kerületi társasházba bejegyzett céggel pályázott, és NYERT. Az Angkor-Bau Kivitelező Kft.-t csupán néhány hónapja, idén márciusban alapították, egy hónappal azelőtt, hogy a Pécsi Tudományegyetem kiírta volna a pályázatot a munkára. A nyertes cégben csak a január elsején született So Kunmom az egyedüli tulajdonos, és ő a cég egyedüli munkavállalója is.

Az Angkor-Bau Kivitelező Kft. nettó 535 millióért újíthatja fel a kollégiumot.

A minap jelent meg egy másik pécsi egyetemi kollégium felújítására vonatkozó, a nyertest megnevező KÖZLEMÉNY is a Közbeszerzési Értesítőben. A PTE Damjanich utcai kollégium felújításaát is a Modern Városok Program keretében végezik majd ek, az épület kiviteli tervek szerinti felújítása, illetve külső út és parkoló építése is szerepel. Az épület alapterülete nettó 2572 négyzetméter.  A nyertes ajánlattévő a komlói Gerle Kft., ők nettó 225 milliós munkát végezhetnek az egyetemnek.

Frissítés 17.30

Mindeközben olvastuk, hogy a két nyertes ajánlattételről, a HVG.hu is beszámolt, írásuk ITT olvasható. Ők azt is megírták, hogy a nyílt közbeszerzési tender dokumentumai szerint habár a kambodzsai fiatalember egyszemélyes céget irányít, amit csak márciusban alapítottak, de mégis fel tudott mutatni szakértői referenciát.

?Az adu azonban nem ez lehetett, hanem a becsültnél jóval olcsóbb ár: amíg korábban 710 milliót szántak a rekonstrukcióra, a második helyre befutott O és R Kft. is 619 millióból vállalta volna el a megbízást” – írja a HVG.

KategóriákMETÁL