Koraeste kaptuk a hírt, hogy talán harminc rendőrt is láttak olvasóink Cserdiben intézkedni, és úgy tűnt közlekedési baleset is történt.

A cikk a hirdetés után folytatódikUtóbbi valóban történt, ráadásul súlyos sérültje is van az esetnek, tájékoztatta a Szabad Pécset kedden este Popovics Deján, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Arra nem tudott válaszolni, és operatív okok miatt nem is tehette volna meg, hogy pontosan hány rendőr szállt ki Cserdibe, és mi volt az oka, hogy (ha igaz a 30-40 fős rendőri létszám, amiről meséltek) egy kis faluhoz képest kritikus tömeg gyűlt össze rendőrökből, de ha igaz, annak vélhetően vamn ahhoz köze, hogy esetleg attól tartottak, hogy egyfajta lincshangulat alakul majd ki.

Hogy nem így történt, arra válasz volt, hogy a rendőrségi szóvivő elmondása szerint kollégáinak kizárólag a balesettel közvetlenül összefüggésben kellett intézkedniük.

Akét elütött gyalogos közül az egyiket talán csak súrolta az autó, ő ugyania a tájékoztatás szerint nem is sérült meg, a másik gyalogos azonban nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – úgy tudjuk, valamelyik végtagja törhetett el.

KategóriákMETÁL