Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója és Polyák Gábor pécsi médiajogászegyetemi oktató beszélgetett az RTL Klub “Magyarul Balóval” című műsorában. A téma a magyarországi médiahelyzet volt. 

A cikk a hirdetés után folytatódikAz RTL Klub így vezette fel a műsort: “Szerencsés országokban az úgynevezett ellenzéki és az úgynevezett kormánypárti média egyenlő esélyekkel versenyez a választók figyelméért. Még szerencsésebb országokban vannak ebből a szempontból semleges, de mértékadónak tekintett médiumok. Mi van nálunk?”

Szánthó szerint nem a demokrácia rovására történt visszabillenés a médiapiacon, hanem a baloldali-liberális médiatúlsúly rovására. Vagyis: most állt helyre az egyensúly. A sajtó ugyanis az elmúlt 25 évben szinte kizárólag a baloldali-liberális eszméknek adott hangot. Hozzátette, a médiumokat érintő döntések egyértelműen piaci alapúak.

Polyák másképp látja a helyzetet. Szerinte jelenleg közpénzből támogatnak valódi olvasottságot, nézettséget nem produkáló médiumokat, amelyek a kormány pártpropagandáját közvetítik a tévében, a nyomatott és online sajtóban, illetve a rádióban is. 

A teljes vita itt nézhető meg:

   

 

 

KategóriákMETÁL