A szlovák légierő gépe, egy cseh gyártmányú két légcsavaros gázturbinával szerelt felsőszárnyas katonai utasszállító repülő landolt pénteken Pécs-Pogányban. Utasa a szlovák államfő volt.

A cikk a hirdetés után folytatódikAndrej Kiska szlovák köztársasági elnök is a pécs-pogányi repülőteret választotta, itt szállt le egy, a szlovák légierő kötelékébe tartozó L-410 Turbolet nevezetű repülővel pénteken, majd innen utazott tovább Szekszárdra, értesült a hírről a Szabad Pécs.

 

 

 

A V4-ek szombaton befejeződő szekszárdi kétnapos csúcstalálkozójára érkezett a szlovák államfő repülővel. A tolna megyeiszékhelyre szervezett megbeszélést  Áder János magyar köztársasági elnök hívta össze, jelenleg, június óta Magyarország a V4-ek soros elnöke.

A csúcstalálkozó plenáris ülésein egyebek mellett a Nyugat-Balkán helyzetéről és a térség országainak uniós integrációs lehetőségeiről tárgyaltak, de az MTI beszámolója szerint érintették a V4-ek gazdasági helyzetét és az ipari hulladék újrahasznosítási lehetőségeit is. A résztvevők egyetértettek abban, hogy Európa biztonsága érdekében elő kell segíteni a Balkán országainak EU csatlakozását.

 

 

A csúcstalálkozón Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök és Miloš Zeman cseh államfő vett még részt. Kiska szombaton délután repült haza Pogányból a 19 személyes katonai géppel.

KategóriákMETÁL