Beolvasott Szijjártó Péternek, de tulajdonképpen az egész kormánynak Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere, amint azt elsőként a Szabad Pécs írta meg. A HírTv lehozta a a rezsibiztos Németh Szilárd reakcióját, majd megszólaltatta az ormánsági polgármestert is. A Szabad Pécsnek pedig feltűnt egy fura kis legyintés a Fidesz-alelnöktől. Mutatjuk is.

A cikk a hirdetés után folytatódikA külügyminiszter ?telefonál? ugyanis a nemzeti konzultáció egyik kampányában a választópolgároknak, de ebből a hívásból nem kért Drávaszerdahely polgármestere.

A kormánypártnaj az országos sajtót is bejárt nyilatkozatra mondania kellett valami (nyilván), és Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke volt az, aki beleállt ebbe a harcba (is). Senki sem csodálkozhat azon, hogy Németh Szilárd úgy fordította le a történteket, hogy Alpár migránsokat akar Drávaszerdahelyre telepíteni. Szerinte ezt az ügyet a helyiekkel kellene, kellett volna megkonzultálnia.

Habár nem mondjuk, hogy a nem szóbeli kommunikáció szakértői vagyunk, de azért a HírTv felvételén elkaptunk egy önkéntelen (=őszinte), így sokat mondó/árulkodó gesztust, egy kis legyintést a rezsibiztostól, éppen akkor, amikor azt mondta, hogy konzultáljon a saját választóival ?ott, Drávaszerdahelyen?. Mutatjuk is.

 

 

Németh egyébként ezzel együtt is visszafogott volt némely korábbi megnyilvánulásához képest, azt is mondta például, hogy a polgármesternek nem vele van vitája, hanem a választóival kell konzultálnia.

A HírTv adásba kapcsolta Alpárt, reagáltatta Németh Szilárd nyilatkozatára. Az ormánsági polgármester némi derűvel fogadta a Fidesz alelnökének nyilatkozatát, majd próbált arra komoly választ adni. Azt mondta, hogy náluk nem is férne el egyetlen migráns sem, de nem is volt célja menekültek betelepítése, és azt meg végépp nem érti, hogyan jönnek vajon a migránsok Drávaszerdahely költségvetéséhez, és ahhoz, hogy a kormány havi 1 milliót elvett a kis falu költségvetéséből az idén, vagyis már 11 milliónál tartanak. Értetlenül állt tehát Németh Szilárd nyilatkozata előtt.

Amúgy Alpár Györgynek azzal volt az igazi baja, hogy a nemzeti konzultációs kérdőíven több milliárd forintért például olyan kérdésre kértek választ, hogy megvédjék-e a határokat, ami kutya kötelessége minden magyar kormánynak, azaz erről kérdezni szerinte sok-sok pénzért az embereket pazarlás. Amikor meg azt hallotta, hogy Szijjártó Péter a konzultáció sikerességéről akar telefonálni felment benne a pumpa, és saját személyes Facebook-oldalán leközölte a posztot. 

Örült neki egyébként, hogy felkapta a média a posztját, mert így a figyelem a szolidaritási hozzájárulással (azaz az őket érintő elvonással) kapcsolatos visszásságra szerette volna felhívni a figyelmet. Erről egyébként, még a tavasszal a Szabad Pécsnek is beszélt. A tévés újságíró egyik kérdésére azt mondta, hogy ugye azt ő sem gondolja komolyan, hogy a tőlük elvett pénzt majd más települések kapják meg. Illetve, hogy ha ezer forintot vontak volna el, azt is bánta volna, hiszen a kormánytól független helyi iparűzési adót adóztatja meg, náluk éppen havi egymillió forinttal a kormány. A csúcspont azonban kétségkívül a következő nyilatkozata volt a mulatós énekesként is ismert ?Polgármesternek”.

 

“Németh Szilárd és énközöttem az a különbség, hogy én a helyiekkel együtt élek, és én minden nap konzultálok a helyiekkel, hiszen közöttük élek. Tehát én nem egy politikus vagyok, aki a hivatali kocsijába beül, és a Parlamentbe elmegy, és azon kívül meg hazaér, és csak hivatalosan megrendezett fórumon találkozik a választóival, amelyen csak azok lehetnek jelen, akiket meghívtak. Szóval én minden nap konzultálok, de én nem is konzultálok, hanem velük élek, és minden nap beszélgetek velük. Mindenki fel van háborodva, és nem hiszi, hogy Németh Szilárd zsebre tenné azt, amit a drávaszerdahelyi lakosok mondtak ezügyben, a nemzeti konzultáció ügyében.”

 

Aki esetleg nem tudná, Drávaszerdahely egy, a magyar-horvát határtól pár kilométerre fekvő ormánsági település. Érdemes a fenti információt ennek fényében is értékelni. 

 

 A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL