Ideiglenesen vagy végleg elköltöznek és bezárnak üzletek a felújítás alatt lévő Ferencesek utcájában. A maradók sem boldogok, a túlélésért küzdenek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az eredeti ütemterv szerint július 15-én véget kell érnie a május 20-án kezdődött gázvezetékcserének a Ferencesek utcájában. A közműrekonstrukciót a Tettye Forrásház folytatja majd, az lesz a leghosszabb, 13 hétig tartó része a felújítást megelőző munkának. Jelenleg az utca Jókai tér felőli harmadán már utcaszintig helyreállította a burkolatot az Eon, amit a Tettye majd újra felbont.

A több mint másfél hónapja tartó, és optimális esetben is jövő tavaszig tartó munkálatok hatását már érzik a vállalkozások. Amitől féltek az üzlettulajdonosok, bekövetkezett. Csökkenő forgalom, csökkenő bevételek.

“A túlélés a cél” – fogalmazott egy évtizedek óta itt tevékenykedő vállalkozó. 

Sokaknak már érezhetően visszaesett a forgalma még úgy is, hogy többet költenek reklámra, mint korábban azért, hogy minél kevesebb vásárlót bukjanak el. Van üzlet, amely a felújítás idejére bezárt és a vállalkozás másik üzletébe hívja a kirakatban elhelyezett hirdetményen vevőit. Mások nem ennyire szerencsések, egy népszerű étterem információink szerint egy hónapra biztosan bezár, egy másik bolt végleg máshová költözött. 

A maradók panaszkodnak. Azt mondják, ígéretet kaptak arra, hogy az utca két oldalán táblák fogják hirdetni, hogy az üzletek működnek, ám ebből ezidáig semmi nem lett. Nagy probléma, hogy hatalmasat kell kerülni, ha a gyalogos át akar menni egyik oldalról a másikra, emiatt is vesztenek vásárlókat, mondják.

“Senki semmit nem kommunkál, semmiféle párbeszéd nincs” –  állítja egy üzlettulajdonos. Pedig egy az érintetteknek tartott önkormányzati fórumon többek között az is elhangzott, minden bérlővel személyesen tárgyalnak majd arról, mit lehetne tenni a “károk” enyhítése érdekében.

Az ütemterv szerint november 15-én kezdődő felújításra kiírt közbeszerzés pályázati, ajánlattételi határidejét július 4-ére tolták ki nemrég.

KategóriákMETÁL