A cikk a hirdetés után folytatódikMegtörte a hallgatást Soros György, aki válaszolt a magyar kormány őt ért vádjaira, cáfolva a propaganda állításait. A világ valószínűleg legjelentősebb gazdasági lapja, a Financial Times (FT) hozta le hétfőn azt az interjút, amelyet Soros Györggyel készítettek. Orbánék a magyar adófizetők pénzéből összesen több milliárd forintot költhettek el a Soros György-ellenes kampányokra.

Az FT-interjú mellett  a 87 esztendős, magyar származású amerikai üzletember gondolatait a milliárdos saját weboldalán egy összegző írásban is publikálta hétfőn. Pontról pontra cáfolja a legújabb, a ?Soros-terv?-ről szóló nemzeti konzultációban foglalt állításokat.

A világ legnagyobb hírügynökségei, újságjai és televíziós társaságai közül számos idézi az interjú legfontosabb részeit, kiemelve elsősorban azt, hogy Soros a magyar kormányt a zsidó- és muszlimellenességgel vádolja, illetve hogy ellen pedig hazugságokkal teletűzdelt lejárató-kampányt indítottak Orbánék. Soros György arról is beszélt, hogy miért törte meg a hallgatást: mert a magyar kormány akár a titkosszolgálatok segítségével is eljárást kezdeményezhet civil szervezetek, sőt az azokat vezető magánszemélyek ellen is. Az új magyar nemzeti konzultáció állításainak cáfolatából példaképpen egyet kiemelünk, a teljes írás ITT ÉRHETŐ EL.

 

?A Nemzeti Konzultáció 3. állítása:

A Soros terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettek a kelet európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.

HAMIS

A menekültválságot tárgyaló legutóbbi kommentárjában Soros György azt javasolta, hogy ?a menekültek elhelyezése épüljön önkéntes alapokra.? Kiemelte, hogy ?az EU nem kötelezheti tagálalmait, hogy befogadjon olyan menekülteket, akiket nem akar, vagy hogy a menekültek olyan helyre menjenek, ahol nem szívesen fogadják őket.? (?Saving Refugees to Save Europe,? Project Syndicate, 2016. szeptember 12).”

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL