Na, ez az, hát ezért nem szeretik a kekeckedő civileket, meg a sorosista jogvédőket Orbánék!

A cikk a hirdetés után folytatódikA Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) indította ugyanis a pert, amelynek a végén most a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága kimondta, hogy a Népszabadságot bezáró Mediaworks nem biztosította a munkavállalók képviseletét a társaság felügyelőbizottságában, márpedig kellett volna – ráadásul ez a testület döntött papíron a lap bezárásáról.

A dolgozóknak (az üzemi tanácsnak) volt egy megválasztott képvidselője/küldöttje a Mediaworks felügyelőbizottságában, 2016 júniusa óta Danó Anna. Csakhogy a Mediaworks gyakorlatilag ellehetetlenítette Danó Anna részvételét a felügyelőbizottság ülésein.

A cégbíróság most kimondta, hogy a testület ezért jogszerűtlenül működött. Akkor is jogellenesen működött tehát, amikor a Népszabadság bezárásáról döntöttek. A  Mediaworks szerint nem is volt üzemi tanács, ezért nem is kellet nekik a képviselőjüket fogadni. A bíróságnak azonban erről más volt a véleménye, nem fogadta el ezt a védekezést.

 

 

 

 

 

Mészáros még nem volt a házban

Ne feledjük, hogy akkor még, a Népszabadság bedöntésekor Mészáros Lőrincnek papíron még semmi köze sem volt a Dunántúli Naplót és a Nemzeti Sportot is kiadó lapcsoporthoz. Csak két héttel később lett a felcsúti polgármester későbbi cégéé a Mediaworks, így az ő keze tiszta ebben az ügyben, papíron, habár addigra már az ő közvetlen munkatársai voltak a ma már más néven működő Opimus Nyrt.-ben.

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL