Egy asztalhoz ült a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Liberális Párt Pécsett csütörtökön. Kósa Lajos tárca nélküli fidezses miniszter, Debrecen volt polgármestere azonban nem jött el, két napja kimentette magát, pedig miatta tették erre a csütörtök délelőttre a rendezvényt. A Fidesz mást sem delegált.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ott volt azonban az ALMA, a Liberális Magyarországért Alapítvány rendezvényén számos baranyai polgármester és helyi politikus is. A téma a magyar önkormányzatiság volt, illetve annak, főleg a kistelepüléseknek a jövője. Egy asztal mellett foglalt helyet, és számos kérdésben egyetértett, hasonló félelmeket fogalmazott meg Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője, Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke, Gerstmár Ferenc, az LMP belügyi kabinetének vezetője, illetve Molnár Gyula, az MSZP elnöke.

Például attól tartanak többen is, a Fidesz 2018 tavsza után, ha többséget szerez, az önkormányzati rendszert radikálisan átalakítja,  még a 2019-es választás előtt, s akár teljesen meg is szüntethetik a 2000 lélekszám alatti települések önkormányzatait.

Felszólalt Keresztes László Lóránt is, az LMP pécsi városházi képviselőjeként. Számos érdékes és fontos dolgot mondott, a téma kapcsán, és természetesen Pécs jelenlegi hiánya és adóssága kapcsán is (lásd videónkon), de az egyik legérdekesebb kijelentése az volt, hogy ne beszéljünk félre, Pécset valójában már nem Páva Zsolt vezeti, ezt a miniszterelnök szeptember elsejei pécsi látogatása előtt egy-két nappal megalapított városházi döntőbizottság óta szerinte tudja mindenki.

 

 

Ráadásul azt a bizottságot – folytatta – Csizi Péter vezeti, akiről pedig mindenki tudja, hogy egy dél-dunántúli fideszes vezető táskahordója (volt) – így Keresztes László Lóránt.

Viszont, ha ez igaz, az nagyon fontos kérdés lehet. Sajnos, mi sem tudjuk, a választ. Segítsenek, ha önök tudják! Vagy legalább tippeljenek! Nem sorsolunk ki semmit, viszont pénteken délután közöljük a válaszokat. Pénteken délig szavazzanak, ha szeretnének.

 

Kinek a táskáját hordozhatta Csizi Péter?

Senkiét
Mindenkiét
Páva Zsoltét
Csizi Péterét
Bánki Erikét
Hoppál Péterét
Orbán Viktorét

quotes2know

 

 

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL