Az étterem vezetése a hivatalos Facebook-oldalán közölte a hírt a vendégeivel. A jövő héten elköszönő hetet tartanak, és egy hónappal karácsony előtt lehúzzák a rolót. Úgy tudjuk, nem volt rentábilis az üzlet, és már nem tudták emiatt finanszírozni.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Pécs egyik legismertebb és legjobb étterme bezár öt év működés után – a hír már így, önmagában is megérne egy (sajnálkozó) cikket. Csakhogy miután a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa program egyik legnagyobb dobásának, a Zsolnay Kulturális Negyednek az egyik legfontosabb egységéről van szó, a Zsolnay Étterem és Kávézóról, ennél többet is jelent mindez – a szimbolikus név, hely és étterem miatt is.

Mindezek ellenére bezárnak a jövő hét végén, amit a Facebook-oldalukon közöltek. A Szabad Pécs megkereste Teleky Zoltánt, az étterem tulajdonosát és vezetőjét, de azt mondta, egyelőre nem kívánnak többet elmondani annál, mint amit a Facebookon leírtak, sajnálja a dolgot, nem volt könnyű döntés.

 

Fotó forrása: Facebook.com/Zsolnay Étterem és Kávézó

 

 

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a döntés hátterében elsősorban az áll, hogy nem volt rentábilis a működtetése a helynek, és már hosszú ideje – magyarul vitte a pénzt, nem hozta, az üzletcsoportnak ezért más, hasonló profilú, de nyereséges vállalkozásaiból kellett bepótolnia a hiányzó összeget, szinte hónapról hónapra.

 

Úgy tűnik, Pécsett a város jelenlegi és közelmúltbéli helyzete miatt sajnos nagyon nehéz nyereségesen kifejezetten magas minőségű, a fine dining-vonalhoz tartozó éttermet működtetni.Be kellett zárni a belváros közepén, a Színház téren álló Enoteca Corsó-t, ott azóta most már több köztes kihagyással egy harmadik üztemeltető működtet egy éttermet – az Eozin költözött a házba a Király utca elejéről. Később bezárt a Jókai téren álló Jókai Bisztró, ahol szintén megbízható, kitűnő konyhát vittek éveken át, és egyelőre úgy tudjuk, hogy a magyar gasztronómiai forradalom első pécsi képviselője, pécsi letéteményese, a Susogó helyzete is bizonytalan jelenleg. A korábbi séf biztosan távozott már a konyháról, de a Susogót azért nem temetnénk még, mert volt már rá példa a korábbi években is, hogy több havi szünet után is újranyitottak.

 

 

 

Pedig nemrégiben, szeptember 1-jei látogatásakor Orbán Viktor is itt ebédelt a város és az egyetem vezetőivel – Videó-részlet: Youtube.com/Szabad Pécs

 

A Zsolnay Étteremben a jövő héten még egy búcsúzó hetet tartanak, ha szeretnének még egy jót ebédelni/vacsorázni különleges környezetben, akkor ideje a foglalást intézniük. Jó étvágyat!

 

A Zsolnay Étterem csapata így köszönt el

 

?Tisztelt Vendégeink, kedves Barátok!

A Zsolnay Étterem és Kávézó történetének utolsó meghívóját olvassátok.

Éttermünk 2012. június 16-án nyitott, 2017. november 19-én pedig bezár. Minden jelenlegi és egykori munkatársunk nevében nagyon szépen köszönjük az együtt töltött 5 gyönyörű évet! Köszönjük szépen, hogy a Dining City éttermi versenyében 4 egymást követő évben is megkaphattuk a vendégek szavazata alapján a legjobb vidéki étterem címet. Köszönjük a rengeteg hálás szót, szép köszönő sort, megelégedéssel lenyelt falatot. 

Így 5 év elteltével be kell látnunk, hogy az álmot, ami az étterem születése előtt a fejünkben volt, nem sikerült teljes egészében valósággá formálnunk. Terveinket, céljainkat és a megálmodott szolgáltatási színvonalat soha egy pillanatig nem akartuk, nem tudtuk lejjebb adni, viszont így sajnos gazdaságilag nem tudott fenntartható pályára állni a működésünk. A végére pedig talán már bele is fáradtunk egy kicsit? 

De az utolsó héten még szeretnénk nagyon odatenni magunkat: szeretettel várunk mindenkit, hogy segítsen elbúcsúztatni életünk egyik legfontosabb fejezetét, a Zsolnay Étterem és Kávézót! ?

Asztalfogalás: 06 20 345 7000

Cégcsoportunk egyéb helyei és szolgáltatásai változatlanul működnek tovább! 

Köszönjük, hogy eddig Velünk voltatok!?

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL