A Szegeder számolt be arról, hogy a Fideszhez közeli Pécs Aktuálon a politikai cikkeket és politikai véleménycikkeket jegyző, most éppen újságíróként feltüntetett, de vélelmezhetően a lap tényleges politikai irányvonalát meghatározó Kapitány Gergely távozott a SzegedMa főszerkesztői székéből.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Páva Zsolt volt kampányfőnökeként, majd a fideszes városvezetés alatt (különböző céges érdekeltségeken keresztül) több pécsi önkormányzati cég tanácsadójaként is elhíresült Kapitány Gergely távozott a SzegedMa nevű fideszes hírportál főszerkesztői posztjáról, értesült a Telexszel együttműködő Szegeder.

Mint írják, Kapitány Gergely négy év után köszönt le a SzegedMa hírportál éléről. Megjegyzik ugyanakkor azt is, hogy a szegedi orbánista, kormányközei újságot már eddig is a Délmagyarország című helyi lap szerkesztőségéből készítették. A Délmagyarországhoz hasonlóan a SzegedMa is a többek közt a Dunántúli Naplót és a Bama.hu-t magában foglaló Fidesz-közeli médiaalapítvány, a KESMA alá tartozik.

A Szegeder szerint egyelőre kérdéses, ki kerül majd Kapitány Gergely helyére, egyelőre nincs főszerkesztője a lapnak.

Címkék:
KategóriákMETÁL