Nyilván nem baj, ha emlékeztetik az embereket a politikusok, hogy mennyi jót tettek értük. Mármint a politikusoknak. A felfogás régi, csak az üzenet formájában vannak kreatívabbnál kreatívabb megoldások. Pécsett, mint azt a Szabad Pécs megírta, egészen szürreálisan tették ezt meg: a Mindenki Karácsonyfája egyik díszén virít Hoppál Péter pécsi kulturális államtitkár, sőt mellette egy helyi városházi képviselő, és Pécs két alpolgármestere is. FRISSÍTETTÜK CIKKÜNKET

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS 23.00
 
Reagált a szokatlan karácsonyfadísz hírére Körömi Attila, a Momentum pécsi országgyűlési képviselőjelöltje, akiről, mint megírtuk az eredeti hírnél, még ma is úgy emlékeznek sokan, mint aki kikelt a vöröscsillag-szerű pécsi karásonyfadíszek ellen sok évvel ezelőtt. Rövid közleményének, reagálásának ?Az Uránvárosi karácsonyfadíszek a személyi kultusz szolgálatában” címet adta. Így szól:
 
Hoppál Péter átlépett egy határt! Pécs város országgyűlési képviselője a legsötétebb kommunista időket idéző módon dolgozik saját személyi kultuszán. Elfogadhatatlan, hogy Hoppál képviselő úr a karácsony központi jelképét saját személyes reklám felületének tekinti. Nemrég a vörös csillag, ma Hoppál az önkényuralom jelképe, és így nem való sem karácsonyfára, sem más helyre.
A Mindenki Karácsonyfája legyen tényleg mindenkié, ne csak Hoppál Péteré!”

 

Korábban írtuk

? Kinek a képe van a gömbben, kit tetszik fotózni – kérdezte egy hölgy pénteken délelőtt, amikor a pécsi Uránvárosban a héten felállított Mindenki karácsonyfáján lévő, elhíresült díszt fényképeztem.

? Politikusok. Mit szól hozzá?

? No comment. Én az unokámat jöttem megnézni, a Hajnóczy óvodába jár, ők díszítették a fát. Jé, ez a fotó is az óvodafelújítás utáni avatáson történt, mutatott rá a ?kétoldalas? ?karácsonyi? díszre, amelyben Hoppál Péter mellett a fényképeken feltűnik a két pécsi alpolgármester, Decsi István és Őry László is, valamint a terület városházi fidezses képviselője, Tihanyvári Dóra. Ettől még tartom a véleményem: no comment. Amúgy önnek áldott karácsonyt.

 

A Mindenki karácsonyfája Pécs jelenlegi legnagyobb épülete, a 17 emeletes előtti téren áll az Uránvárosban.

 

Nézze meg, hogyan pörögnek a tengelyük körül 

 

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL