Újraindult a vonatközlekedés Szentlőrinc és Pécs között, így helyreáll a menetrend a Budapest-Pécs és a Gyékényes-Pécs vonalon – közölte a Mávinform az MTI-vel csütörtök kora délután.

A cikk a hirdetés után folytatódikKorábban Pécs Bolgárkert városrésze mellett halálra gázolt a Pécsről Budapestre tartó InterCity egy gyalogost, a helyszínelés ideje alatt Szentlőrinc és Pécs állomás között pótlóbuszok vitték az utasokat. A közleményben megjegyezték, a balesetben érintett vonat utasait a katasztrófavédelem nem tudta biztonságosan pótlóbuszokra átszállítani, ezért a vonaton kellett maradniuk, de mindenkit elláttak ivóvízzel. A járat 137 perces késéssel halad Budapest felé. Információink szerint a férfit a vonat “csak” elsodorta, nem került be alá.

Frissítés 16.30: A MÁV honlapján már nincs szó arról, hogy a katasztrófavédelem nem tudta volna átszállítani az utasokat. Ez egybevág a Szabad Pécs információjával, mely szerint egyszerűen azért nem tudtak átszállni a utasok, mert a pótlóbusz nem tudott volna megfelelő helyen megállni.

KategóriákMETÁL