Lesz tető a fejünk fölött! – ezzel a nyitómondattal posztoltak ki csütörtökön délután az Emberség Erejével Alpítvány tagjai egy közös fotót, amint háztetőt formálnak a kezükkel. Azt írták, szívből köszönik az elmúlt időszakban kapott számos támogatást és biztatást! A hatalmas mennyiségű üzenetnek és felajánlásnak köszönhetően biztosak abban, hogy nem jelent majd fennakadást az új munkahelyük kialakítása, ezért nem lehetnek elég hálásak azoknak, akik most is mellettük álltak. FRISSÍTÉS

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS

A szombat esti pécsi civil tüntetés helyszínét módosítaniuk kellett a szervzőknek, mert az adventi vásár miatt nem engedélyezik a főtérre a megmozdulást. Így szombaton este hatkor a Király utcába, a Reggeli/Nappali előtt várják a civilek elleni támadás ellen tiltakozó jóérzésű polgárokat.

 

KORÁBBAN ÍRTUK

A Páva-Hoppál-Csizi-trió által kipécézett alapítványnál érdeklődésünkre azt mondták, hogy természetesen ma még azonnal nem találták meg azt a helyet, ahol lesz majd az új irodájuk, de annyi pozitív jelzést, konkrét ajánlatot is kaptak máér csütörtökön, hogy biztosnak mondhatják azt, hogy meg fognak tudni egyezni valakivel, és hamarosan meglesz az, hol fognak tudni dolgozni a következő esztendőkben.

?Sokan kérdeztétek, hogy tudnátok szolidaritást vállalni velünk. Arra gondoltunk, hogy ha témával kapcsolatos véleményeteknek #emberség és #pécs hashtaggal adtok hangot, esetleg küldtök is nekünk egy (a kezetekkel formázott) virtuális háztetőt a fejünk fölé, úgy megmutathatjuk, mit is jelent, ha összefogunk egymásért!”

 

És szombaton lesz tüntetés is Pécsett

Időközben megjelent egy Facebook-esemény is, ami szerint már szerveznek pécsi polgárok a civilek és a demokratikus értékek melletti tüntetést. ?Tiltakozunk az önkormányzatiság megszüntetése, a városi ingatlanok állami jelzálog alá vétele, a civilek rágalmazása, a hazug kormányzati propaganda ellen. Követeljük a városvezetés azonnali lemondását!”

 
 
 

Sikerült elérni, hogy figyeljenek Pécsre: Sorosék reagáltal Páváék nyilatkozatára

 

A Nyílt Társadalom Alapítvány is közleményt adott ki az ügyben, ami egyebek mellett a 444-en is olvasható. A Soros György által alapított szervezet a közleményben mély aggodalmát fejezi ki, és úgy vélik, a pécsi önkormányzat nyilatkozata nyílt megsértése az Alaptörvényben és a jogszabályokban biztosított véleménynyilvánítási és gyülekezési szabadságnak. A közlemény teljes szövege alább olvasható.

 

?A Nyílt Társadalom Alapítvány mély aggodalommal tekint a Pécsi Önkormányzat Közgyűlésének döntésére, amellyel korlátozni kívánják helyi partnerszervezetünk, Az emberség erejével Alapítvány (EEA) tevékenységét. Az EEA több, mint 10 éve működik. Tevékenységük középpontjában az emberi jogok és a társadalmi szolidaritás erősítése áll és ezt oktatási programokkal és a helyi közösségeknek szervezett képzésekkel igyekeznek megvalósítani.
Most abban támogatjuk a pécsi EEA-t, hogy továbbra is folytassák elkötelezett munkájukat az ország egyik legelmaradottabb térségében az ott élők életminőségének javítása érdeklében. Ennek a programnak a keretében írta ki helyi partnerünk támogatási pályázatát a hónap elején. Ezek a projektek a helyi lakosok által felvetett és megoldásra váró ügyekre fókuszálnak, mint például a szegénységből adódó hátrányos helyzet, az oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés. Ezeknek az ügyeknek semmi közük sincs a migrációhoz és a parlamenti választásokhoz.
A Nyílt Társadalom Alapítvány leszögezi, hogy a pécsi önkormányzat nyilatkozata nyílt megsértése az Alaptörvényben és a jogszabályokban biztosított véleménynyilvánítási és gyülekezési szabadságnak. Ez a nyilatkozat, amely korlátozza az EEA tevékenységét, kirívóan sérti minden ember alapvető jogát a szabad véleménynyilvánításra és a egyesülési jog szabad gyakorlására. Ezek a megfélemlítő taktikák a magyar történelem legsötétebb időszakait idézik, amikor a hatalommal szemben kritikus embereket megfosztottak állásuktól, vagy a közéleti szereplés lehetőségétől, állami elnyomó eszközökkel hallgattatták el a kritikus hangokat.

A Nyílt Társadalom Alapítványok 1984 óta működnek Magyarországon, és segítenek a magyar embereknek különböző területeken, mint pl. az oktatás és az egészségügy.?

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL