Ismét nem a megszokott szerepkörében tűnik fel most pénteken a pécsi Csontváry Múzeumban Udvardy György. A pécsi megyéspüspök tart tárlatvezetést ugyanis 2018. január 5-én 16 órától a Csontváry Múzeumban (Pécs, Janus Pannonius u. 11.). Ne feledjük, a ház a Pécsi Püspökség tulajdona, ők is újították fel pár éve, így tehát lényegében “hazai pályán” lép színre a püspök atya.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Egyházmegye főpásztora immáron negyedik alkalommal fogadja el a Janus Pannonius Múzeum hasonló felkérését, mint az olvasható a JPM sajtóközleményében. Első ízben 2012 márciusában, szintén a Csontváry Múzeumban, majd 2013 decemberében a Fidelissimus pastor – Mindszenty bíboros fehérvértanúsága, szinte napra pontosan három éve  pedig a Pálosaink, a fehér barátok című tárlaton osztotta meg gondolatait az érdeklődőkkel Udvardy György.

A most pénteki tárlatvezetésről azt már biztosan lehet tudni, hogy a megyéspüspök kiemelten foglalkozik majd Csontváry festményeinek biblikus helyszíneivel, témáival, a bibliai szimbólumokkal és motívumokkal, illetve a festőművész szinte vallásos szintű elhivatottságával.

Az eseményre, illetve a Csontváry-kiállítás megtekintésére a teljes árú belépőjegy 1000, a kedvezményes (diák/nyugdíjas) jegy 500 forintba kerül.

KategóriákPOP