Egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság kb. 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését, közölte a hírt kedden a Nébih.

A cikk a hirdetés után folytatódik Az egység az általa gyártott termékek nyomon követhetőségét nem biztosította, a nyomon követési dokumentációt nem vezette. Az ellenőrzés során 66 tétel, kb. 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte a forgalomból kivonásukat és a megsemmisítésüket is. A forgalomból kivont tételek döntő többségükben nem voltak nyomon követhetőek, és az egységben jelentős mennyiségű, penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök. Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el.

A hivatal oldalán az érintett vállalkozás teljes neve is fenn van. Egy kecskeméti székhelyű húsipari cég, az NPK Charolles Kereskedelmi Szociális Szövetkezet siklósi üzemét ellenőrizték.

 

 

A nyomon követhetőség hiánya miatt a szakemberek elrendelték az egység által gyártott termékek forgalomból történő visszahívását.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van, írta a Nébih.

KategóriákPOP