A Pécsi SOS ÉLET Telefonszolgálat az ünnepek alatt is a krízisben lévők rendelkezésére áll. Hogy ez minél tovább így maradhasson, adománygyűjtésbe kezdtek.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz idei, koronavírussal nehezített év különös terhet rótt mindenkire – kiváltképp azokra, akik barátok, családtagok, támogatók nélkül maradtak magukra, olvasható a telefonos segítséget nyújtó szolgálat közleményében.

Karácsonykor pedig még fokozottabbá válhat a magányosság érzése, akár azok számára is, akiknek lenne ugyan kivel együtt lenni, de a járvány miatt mégsem lehet, emelték ki.

A Pécsi SOS ÉLET Telefonszolgálat az ünnepek alatt is elérhető mindazok számára, akik akár magányuk, akár más életeseményük miatt krízisben érzik magukat, vagy akár az öngyilkosság gondolatával küzdenek. Ahogy 45 éve minden nap, este héttől reggel hétig a 06-80-505-390-es telefonszámon – fél éve pedig már online csevegőfelületen is, az sospecs.hu weboldalon.

A szolgálat ingyenesen és anonim módon, név megadása nélkül vehető igénybe.

A telefon túlsó végén és a csevegőablakban egyaránt speciálisan képzett szakemberek várják a bajba jutottakat olyan beszélgetésekkel, amelyekben közösen érthetik meg az aktuális helyzetet és a kialakulásához vezető utat, valamint felfedezhetik azokat az erőforrásokat, amelyek a megoldásban segíthetnek.

Abból a célból, hogy ez a lehetőség és segítség még sokáig megmaradhasson, a telefonszolgálat munkatársai közösségi adománygyűjtésbe kezdtek. Akik az öngyilkosság-megelőzést fontosnak tartják, akár már ezer forintos összeggel is kifejezhetik támogatásukat az adjukossze.hu/adomanygyujtes/2174 oldalon. Egyetlen ilyen, csupán ezer forintos adomány elutalása mintegy 15 percnyi segítő beszélgetést jelent – a befolyt összeget ugyanis teljes egészében a hívások körülményeinek biztosítására fordítja a szolgálat.

Ha pedig a krízis jeleit akár magunkban, akár ismerőseinken felismerni véljük, jusson eszünkbe ez a lehetőség és forduljunk vagy fordítsuk ismerőseinket a 06-80-505-390-es telefonszámhoz, avagy az sospecs.hu weboldalhoz.

KategóriákPOP