A négy körzetből Baranyában csak kettő az MSZP-é, mert kettő a DK-é. Kiderült viszont, hogy a saját választókerületükben nem indítanak jelölteket mégsem.

A cikk a hirdetés után folytatódikÍgy azok után, hogy négy éve majdnem behúzta a két pécsi körzetet Tóth Bertalan és Szakács László, hiszen csak pár százalékkal nyert itt Hoppál Péter és Csizi Péter előttük, most nem is lesz MSZP-s jelölt sem Pécset érintő, sem a másik két baranyai választókerületben a 2018. tavaszi országgyűlési választáson.
A keddi pécsi MSZP-s kampányindító gyűlésen, a Pécsi Kulturális Központban (volt Szivárvány Gyermekház) azt jelentették be, hogy Pécsett Mellár Tamás közgazdász professzor, Szigetvárott (amihez tartozik Siklós, Harkány, Villány, Sellye és Szentlőrinc is) pedig Vass Péter polgármester mögé állnak be – ők mindketten függetlenek, és várják a többi párt támogatását. Mindez azért is érdekes, mert Tóth Bertalan és Szakács László (akinek nem-indulása már korábban eldőlni látszott) nem csak jól szerepeltek négy éve országosan, de akkor listáról bejutottak a T. Házba, azóta pedig a legismertebb és legtöbbet dolgozó szocialisták lettek, Tóth parlamenti frakcióvezető, Szakács frakcióvezető-helyettes lett. 

 

Az ATV élő közvetítésének videója ITT érhető el.

 

Az LMP nem közösködik a szocialistákkal

Az LMP már bejelentette, hogy nem lép vissza Mellár Tamás javára. Keresztes László Lóránt pécsi önkormányzati képviselő, a párt elnökségi tagja továbbra is képviselő-jelölt Baranya 1-es számú választókerületében a zöldpárt hivatalos álláspontja szerint. Nem lép vissza, akkor sem, ha Pécsett – mert a Fidesz lezüllesztette a várost – különösen fontos a kormánypárti jelöltet megverni tavasszal. Szerinte ő és az LMP képes arra, hogy Pécsnek dinamikus képviselőt adjon.

KategóriákMETÁL