Sajtóközleményben tudatta pénteken reggel a pécsi városvezetés, hogy lesz fedett buszváró a pécsi Ágoston téren, ahol a Kutyapárt állított fel gerillabuszvárót decemberben – illetve előtte pár éve is, még a Fidesz-érában. Péterffyék bejelentették, hogy azt elbontják, ha meg tudnak egyezni a kutyákkal, máshol helyet kap, ők pedig felmérik, hogy kell-e buszváró az Ágoston téren.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs mint a ma reggeli közleményből kiderült, a lakosok kérték és igényelték, így fel fognak építeni egy hivatalos és a városképnek megfelelő buszvárót a történelmi belváros közvetlen közelében lévő helyszínen, a jövő hónapban.

A sajtóközlemény, szó szerint:

A lakók kérték, épülhet a fedett váró az Ágoston téren

A BIOKOM NKft. által indított lakossági igényfelmérés visszajelzései alapján a környék lakói szeretnének buszvárót az Ágoston téri buszmegállóba. A városüzemeltetési társaság ezért megkezdte egy új utasváró kiépítésének munkáit.

Január végén indított lakossági igényfelmérést a BIOKOM NKft. azzal kapcsolatban, hogy a környéken élők szükségesnek látják-e egy fedett utasváró telepítését az Ágoston téri buszmegállóba. Az erről szóló tájékoztató szórólapot összesen 130 háztartáshoz juttatták el az Alsóhavi utcában, a Márton utcában, a Losonc utcában, az Ady Endre utcában, az Ágota utcában, valamint az Ágoston téren. Az érintettek az utasváró iránti igényeket február 4-ig küldhették el egy külön erre a célra létrehozott email címre.

– A beérkezett visszajelzések alapján a környéken élők kivétel nélkül örömmel fogadnák az építmény kihelyezését. A lakókkal folytatott személyes beszélgetéseim is ezt erősítették meg, ezért kezdeményeztem, hogy a Biokom NKft. építse meg a szabványos fedett várót – mondta el Horváth Tamás, a terület egyéni önkormányzati képviselője.

A városüzemeltetési társaság megkezdte a városképbe illő, tartós anyagminőségű, megfelelő komfortot biztosító utasváró gyártását. Ma a betonozási munkálatokkal kezdődik a kivitelezés, az új várót pedig – ha az időjárás megfelelő lesz – várhatóan március közepén helyezik ki a helyszínre.”

KategóriákMETÁL