A Többség Ereje – Ki képviseljen bennünket? címmel indít vitafórum-sorozatot a Közös Ország Mozgalom, jelentették be a Szabad Pécsnek is eljuttatott közleményben kedden. Azt szeretnék, hogy egyes választókerültek legesélyesebb jelöltjei bemutathassák programjukat a helyi szavazóknak. A vitákra meghívták a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt és a Momentum által indított vagy támogatott jelölteket.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindezidáig a kormánypártok és a Jobbik politikusain kívül az összes képviselőjelölt visszaigazolta részvételét.

A moderált vitákon a képviselőjelölteknek előre meghatározott időkeret áll majd a rendelkezésükre, hogy az ország és a választókörzet jövőjét érintő kérdésekben ismertessék javaslataikat. A viták olyan témák körül zajlanak majd, mint az oktatás, az egészségügy, a bérek vagy a fejlesztéspolitika irányai. A viták végén a helyi közönségnek lehetősége lesz kérdéseket feltenni a a jelölteknek.

A vitafórum-sorozat jövő héten indul, első állomása január 29-én Pécsett lesz, a Corso Hotelben, ahol Baranya megye 1. számú választókerület jelöltjei vitáznak majd.

Február 4-én a Ferencvárosi Művelődési Központban Budapest 6. számú választókerület jelöltjei, február 5-én Pest megye 2. számú választókerület képviselőjelöltjei vitáznak majd a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban.

A mozgalom már korábban bejelentette, hogy legalább 13 választókörzetben közvélemény-kutatásokat indít azért, hogy megtalálja az adott körzetben a fideszes jelölt legesélyesebb kihívóját – a vitafórumokkal lehetőséget biztosítunk a jelölteknek, hogy a szavazóik jobban megismerjék őket. A kezdeményezés célja, hogy az ellenzéki szavazók minél több választókerületben hiteles adatok alapján tájékozódhassanak arról, ki a legintegratívabb ellenzéki politikus az adott körzetben.

A kezdeményezést a Közös Ország Mozgalom a hozzá beérkezett adományokból finanszírozza. A gyűjtésnek még nincs vége, a Mozgalom szeretne további körzetekben is mérést végezni és fórumokat tartani, ezért a Mozgalom a honlapján található számlaszámra továbbra is várja a felajánlásokat.

KategóriákMETÁL