Két pécsi óvodában is felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés: a Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai Tagóvodájában és a Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Sportóvodájában is egy-egy fertőzöttet találtak, írta friss közleményében szerda délben a pécsi önkormányzat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA két óvodában azonosított új fertőzötteken kívül összesen 4 munkatárs és 31 kisgyermek került karanténba. Az egyik helyen egy dolgozóról, a másik óvodában egy kisgyermekről derült ki, hogy koronavírusos.

A teljes közlemény:

Újabb pécsi óvodások kerültek karanténba

Két pécsi óvodában is felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés: a Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai Tagóvodájában és a Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Sportóvodájában is egy-egy fertőzöttet találtak, rajtuk kívül összesen 4 munkatárs és 31 kisgyermek került karanténba.

A Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Sportóvodájában az egyik dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív kedden. Az intézmény munkatársa pénteken volt utoljára dolgozni az ügyeleti ellátást biztosító csoportban, az első tüneteket pedig vasárnap észlelte. A beigazolódott fertőzést követő kontaktkutatás eredményeként további egy munkatárs és 22 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá április 19-ig.

A Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai Tagóvodájában az ügyeleti csoportba járó egyik kisgyermekről hétfőn igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Rajta kívül a kontaktkutatás eredményeként az ügyeleti csoportból további 9 kisgyermek és az intézmény 4 munkatársa került karanténba április 16-ig.

Az érintett csoportszobák fertőtlenítő nagytakarítása megtörtént, az ügyeleti ellátás mindkét intézményben továbbra is biztosított a karanténba nem került gyermekek számára.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KategóriákMETÁL