És még drága is. Csak Szijjártó Péter barátjának, Kuna Tibornak a cégétől rendelhetnek nyomtatványokat a Pécsi Tudományegyetemen, ha a különböző pécsi egyetemi karok, tanszékek, szervezetek az egyetemi nyomdától már nem tudnak annak alacsony kapacitása miatt rendelni, értesült a hírről a Szabad Pécs. És nagyon sok esetben nem tudnak. Ugyanakkor Kuna Tibor budapesti cége, a Trinity International Communications Kft. nem egy olcsójános. Tudunk olyan esetekről, amikor a korábbiakhoz képest két-háromszoros, sőt olyanról is, amikor tízszeres áron lehet lényegében ugyanazt a terméket megrendelni a fővárosi cégtől. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS hétfő 10.30

Megszereztük a Kuna Tibor két cégét is tartalmazó konzorciummal kötött, keretmegállapodásról szóló vállalkozói szerződést. Ez alapján Kuna Tiborék akár nettó 350 milliós összegre is számíthatnak a két év alatt, idén év végéig. A keretösszeg ugyanis 245 millió plusz áfa, de van egy további nettó 105 millió forintos opciós rész is a szerződésben. Továbbá az is rögzítve van, hogy legfeljebb 175 millió forint plusz áfa fordítható ebből az összegből az egyetemet érintő kormányzati kommunikációs feladatokra.

 

 

 

 

 

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Több pécsi egyetemi karról és tanszékről is keresték a Szabad Pécset az elmúlt hetekben felháborodott munkatársak a Trinity térnyerése miatt. Többen azt mondták, hogy nagyon komoly anyagi terhet ró rájuk, ha a jövőben valóban csak a Trinityt bízhatják meg a nyomtatványok elkészítésével. Vagy nem rendelik meg a szükségesnek tartott nyomtatványokat, vagy kevesebbet kérnek belőlük, vagy máshonnan kell majd elvenni a pénzt. 

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy elviekben már az előző évben is így kellett volna mindennek működnie, azaz ha az egyetmi nyomda nem tudja vállalni határidőre egy nyomtatvány elkészítését, akkor a Trinityvel kell szerződni, de sokan megoldották ezt másképpen, mással, például kisebb, de jó minőségben, gyorsan és korrekt áron dolgozó pécsi cégekkel szerződtek. 

Ahogyan azonban az egyik forrásunk fogalmazott, a ?próbaév? lejárt, már nem elkerülhető, hogy a közbszerzésen kiválasztott beszállító, Kuna Tibor Trinity international Communicatons nevű kft.-je legyen az a cég, amelytől rendelnek. Pontosabban a közbeszerzésen, amelyen kiválasztották a kizárólagos beszállítói munkára, a keretszerződés aláírtására Kuna Tiborékat, a Trinity egy hármas konzorciumot vezetett, a két másik cég közül az egyik ugyancsak Kuna cége volt, a Young and Partners, a harmadik egy miskolci társaság, a Sprint Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft. Vélhetően utóbbi egységében végzik el ténylegesen a Pécsi Tudományegyetemtől  kapott nyomdaipari megrendeléseket.

A közbeszerzést nem a Pécsi Tudományegyetem írhatta ki, hanem a kormány 2014-ben felállított ?reklámipari központja?, például a CÖF-öt is százmilliókhoz juttató Nemzeti Kommunikációs Hivatal. Kötelezően most már ők írhatják ki a költségvetési szervk kommunikációs tendereit. Ők írták ki tehát a PTE számára is a Pécsi Tudományegyetem 2017. és 2018. évi külső kommunikációs tevékenységét támogató gyártási, médiatervezési és ?vásárlási feladatok teljes körű ellátását célzó, versenyújranyitásos közbeszerzést, amelynek nyertese lett Kuna Tibor cége.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal korábban a Miniszterelnökséghez és Lázár Jánoshoz tartozott, mostanra azonban már a helikopterezésben jártas propagandaminiszter, Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá szervezték. A Young and Partners és a Trinity az elmúlt években sorra nyerte az állami kommunikációs megbízásokat, így a közpénzhalomnak köszönhetően pár év alatt tízmilliárddal tudta növelni éves bevételeit.

 

?Kuna Tibort, a cég főnökét nagyon régóta ismerem. Az ifjúsági minisztériumban dolgozott, amikor 1998 és 2002 között kormányon voltunk, és én ifjúsági vezetőként kerültem kapcsolatba vele. Azóta jóban vagyunk, mondhatom azt is, hogy barátok vagyunk? – vallotta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy, a 444-nek adott interjúban.

 

Aki azonban Kuna Tiborról többet is szeretne megtudni, annak ajánljuk például a 444 róla készített portréját, ITT olvashatják. ITT pedig a megrendeléseiről van szó.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL