Hatvan pályázat támogatása mellett döntött az Emberség Erejével Alapítvány szakmai stábja a felkért külső bírálókkal egyetértésben az Erősödő Civil Közösségek (ECK) támogatási program első, 2018-as ciklusában – adta hírül csütörtökön az ECK.

A cikk a hirdetés után folytatódikLapunk tüzetesen átnézte az amúgy az ígéretnek megfelelően február 15-ével tényleg közzé tett (bolsevista trükk lehet ez is) pályázati nyertes-listát, de egyelőre nem gyanús egyik pályázó sem, és egyik pályázati cél sem. Sehol nem találni olyan szervezetet vagy programot/pályázati célt, amely migránsokra, menekültekre, Sorosra, betelepítésre, menekültáradat koordinálásra utalna. De még csak olyasmivel sem nyert senki egyetlen fillért sem, amiből legalább egy tisztességes embercsempész-hálózatot fenn lehet tartani, határvadászokat kijátszani stb stb. Persze, mi tudjuk: az a gyanús, ami nem gyanús. 

Így marad az Emberség (EEA), illetve az ECK által kiküldött, a fentiekhez képest sokkal unalmasabb sajtóhír:  ?Mint arról január közepén hírt adtunk, az EEA a Nyílt Társadalom Alapítványokkal együttműködésben megvalósított Regionális Közösségi Központok Programban meghirdetett százmillió forint nagyságrendű keretösszegre 111 pályázat érkezett be mintegy 200 millió forintos forrásigénnyel. A támogatott pályázatok közül 37 Baranya, 11 Tolna, és 12 Somogy megyében valósul meg. A támogatást kapó pályázók között 47 bejegyzett civil szervezet, 13 pedig informális közösség van. 37 pályázat az Indító, 23 az Erősítő kategóriában valósul meg. A támogatási szerződések megkötése az elkövetkező hetekben történik, a projektek a vállalt megvalósítási időszak kezdetével részesülnek a támogatásban.?

 

Csak néhányat sorolunk a boszorkányüldözésnek kitett pécsi alapítvány által támogatott programok közül

?Mesék az Élethez?, egész napos közösségi rendezvény a Magyar Népmese Napja alkalmából

Baranyában élő autistákat nevelő családok támogató programjának indítása

Baranya Megyei Tanodák Kispályás Labdarúgó Kupája

Ízek Versek Madárfütty lll. – (gasztronómiai, kulturális, ökológiai fesztivál)

Cserkúti gyermek klub 2018-as programsorozata a közösség fejlesztés jegyében

Lurkókkal a Mecsekbe!- közösségi túrák

?Ritka és halmozottan sérült betegek és családtagok közösségének támogatása

 

Szóval ellenük lendült támadásba a Fidesz teljes politikai és médiagépezete. Nem lehet véletlen, hogy a döntés nyilvánosságra hozatala előtt egy nappal jelent az meg a kormánybarát sajtóban, hogy kb. az Emberség Erejével már a migráció helyességét oktatja és a befogadásra buzdít több pécsi iskolában is. Az alapítvány sosem titkolta, hogy emberi jogi nevelést is végez, egyebek mellett például felsősöknek is tartanak ilyen rendhagyó osztályfőnöki órákat. Annak keretében sok mindenről esik szó, a fenntartható fejlődéstől, ökolódiai lábnyomtól kezdve, a környzetei katasztrófákon és a világgazdaságon keresztül például a migrációig, ennek része az is, hogy egy, a világhírű angol közszolgálati társaság, a BBC által kifejlesztett játékot is játszhatnak a gyerekek, akik ennek részeként a migráció okait, lehetséges hátterét is vizsgálhatják.

 

De most úgy tűnik, mégiscsak az van, aminek az elején is tűnt ez az egész: valakik vihart keltettek egy nagyon nagy pohár vízben. Pedig ennyi jó magyar pártkatona elviekben nem tévedhet!   

Hír vége.

KategóriákMETÁL