Könyörgünk! Ez már tényleg ne legyen igaz  a Fidesz egyik politikusáról se. Szombaton került nyilvánosságra az az SMS, amely szerint törvénytelen módon gyűjtenék a Fidesz aktivistái Nagy Csabának, a Baranya Megyei Közgyűlés  elnökének a jelöltségi aláírásokat az országgyűlési kampány első igazán fontos részében. És ebben fontos szerep juthat Madaras Zoltánnak, a Fidesz egy másik megyei önkormányzati képviselőjének.

A cikk a hirdetés után folytatódikPedig már korábban is több jel is utalt arra, hogy igaz lehet az üzenetben foglalt ügy, hogy fizetnének a mától, hétfőtől induló aláírásgyűjtési időszakban Nagy Csaba fideszes képviselő-jelöltnek, hogy összejöjjön a legalább 500 érvényes aláírás. Habár szerintünk – ha ez egyáltalán igaz – akkor sokkal inkább aról lehet szó, hogy ők gyűjtsék össze a legtöbb aláírást és/vagy a leghamarabb az ország legtöbb települését tartalmazó országgyűlési választókerületben, a Baranya 4-esben. Szóval inkáb egyfajta erődemonstráció-kísérletről lehet inkább szó.

Az egyik ilyen jel, hogy a Szabad Pécs a botrány kirobbanása után, szombaton kora este – amikor azonban még Madaras neve nem volt publikus eben az ügyben, a Pécsi Stop cikke vasárnap jött ki róla – írt Madarasnak egy üzenetet, de válaszra sem méltatta azt a képviselői munkájáért közpénzt kapó Madaras. Madarastól azt kértdeztük egyébként, hogy biztosan részt akarnak-e vállalni egy törvényellenes kampányban is.

 

 

A botrányt kiváltó üzenet szerint ugyanis a szigetvári Kiskakasban, egy, Madaras nevén lévő cég által üzemeltetett étteremben gyűltek volna össze az aláírásokat pénzéárt gyűjtő fideszes aktivisták. A helyet egyébként a Szabad Pécs információja szerint valójában Madaras Zoltán apja üzemelteti több évtizede is már. 

Hétfő reggel viszont újabb érdekes fejleményről szerzett tudomást a Szabad Pécs: Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke a helyszínre érkezett és videót is készített, amely szerint meglepően sok autó parkol egy átlagos, álmos hétfő reggelhez képest a szigetvári Kiskakas előtt.

 

 

A neten már szombaton keringő valós vagy kitalált SMS-üzenet alapján ugyanis a Fidesz egyik baranyai, a megyei közgyűlésben helyet foglaló képviselője családjának érdekeltségébe tartozó szigetvári étteremben gyűjtenék össze azokat a segítőket, aktivistákat, akik hajlandók segíteni a gyűjtésben úgy, hogy pénzt kapnak az aláírásokért, az elfogott üzenet szerint 70 forintot darabonként. Az ígéret szerint ez nap 7000-es bevételt is jelenthet, mivel akár 100 aláírást is be lehet gyűjteni egy nap alatt.

A baj csak az, hogy ez teljesen törvénytelen.

A hírt elsőként a Pécsi Stop írta meg. A legdurvább az egész ügyben egyébként az, hogy az elfogott üzenet szerint a fideszes aktivistáknak úgy kellene Nagy Csaba választókerületi jelöltnek gyűjteniük az ajánlásokat, hogy azt migránsellenes petíciónak álcázzák.

És, hogy ne legyen ilyen egyszerű az ügy, érdemes megjegyezni, hogy volt már ilyesfajta politikai botrány Szigetváron. Még 2013-ban az akkor még fideszes vezetésű szigetvári önkormányzat közmunkásokat vezényeltetett ki egy Bajnai-ellenes tüntetésre. Az akkori polgármester kabinetfőnöke ugyanaz a személy volt a Szabad Pécs tudomása szerint, mint most Nagy Csaba kampányfőnöke. Természetesen utóbbit is megkeressük. Nagy Csabától azt kérdeztük hétfő reggel, hogy elhatárolódik-e ettől az ügytől. A Szabad Pécs úgy tudja, hogy az ügynek lehet a szigetvéri mellett sellyei és okorági szála is. A Madaras Zoltánnak küldött üzenetben ezt is megírtuk. Igyekszünk az okorági-sellyei szereplőket is elérni még héltfőn.

KategóriákMETÁL