Méghozzá a 35. helyre, ami 15 helyezéssel jobb, mint amit négy éve kapott a Fidesz baranyai erős embere. Akkor az ötvenedik volt, azóta azonban Rogán Antal után ő lett a gazdasági bizottság elnöke. Közzé tették ugyanis végre a Fidesz teljes országos listáját is.

A cikk a hirdetés után folytatódikHoppál Péter is erősített, ő négy éve 57. volt, most a 45-ik, ami bejutó hely lehet, így tehát az államtitkári poszt birtokosának nem kell annyira izgulnia az egyéni választás miatt. Annál inkább kell iparkodnia a szavazáson Csizi Péter rajongóinak, ő ugyanis a nem túl előkelő 87. – és még egy helyet csúszott is vissza, négy éve a 86. volt. A másik két baranyai képviselő-jelölt, Nagy Csaba 139., Hargitai János 77-ik a listán. Vagyis nekik mind szükségük lesz a bejutáshoz a szavazatokra. Kettőjük közül Nagy Csabának kell jobban izgulnia, ez egészen biztos.

Az előzetes szakértői vélemények és számítások alapján a 70-72. hely körül lehet az a határ, amely után következő képviselőknek már valószínűleg nagyon kell izgulniuk.

KategóriákMETÁL