Trombitás Kristóf jelenleg a Megafon nevű, fideszes influenszereket és hirdetéseiket pénzzel (állításuk szerint persze nem közpénzzel) kitömő kormánypárti propagandacsatorna egyik megmondóembere. Pár napja, de még az orosz invázió megindulása előtt a Pesti Srácokon írt egy cikket, amelynek címében az szerepelt, hogy hazaáruló, aki Ukrajna mellé áll. Azóta azonban sok víz lefolyt a Dunán Tiszán.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Ukrajna mellé állni hazaárulás”, ez volt a Pécsről származó Trombitás Kristóf Pesti Srácokon majd egy hónapja publikált véleménycikkének immáron csak eredeti címe.

A dátumból egyértelmű, hogy mindezt még az orosz invázió előtt írta (OK, lehetséges, hogy a cikk címét konkrétan nem ő adta, hanem valamelyik szerkesztő, de egyrészt a cikk alapján született, másrészt nem tiltakozott ellene), mostanra azonban, amint azt a 444-en olvastuk, a cikk címe megváltozott. Sokkal finomabb lett a változtatás után, már-már költői kérdéssé puhult, így hangzik: Ukrajna mellé állni? A tartalom a cím alatt azonban persze valószínűleg jottányit sem változott.

Előtte. Utána.

A köztévét is megjárt, s ott a melegek gyógyításáról hadováló szerző – aki 2019 előtt dolgozott kicsit a Biokomnál is – többek közt arról írt, hogy nem csak nyugaton, hanem nálunk is sokan oroszfóbiások, hiszen akár az 1848-49-es események, akár a szovjet megszállás vagy az 1956-os forradalom alapján ez érthető.

A pécsi politikusgyerek (szülei fideszes expolitikusok, Mikes Éva és Trombitás Zoltán) szerint azonban ma már más idők járnak, ezek az oroszok nem azok az oroszok (és nyilván, a nyugat sem az a nyugat mint volt vagy aminek hittük).

Ez az a világ, amikor egy nyugati, polgári hagyományokat magáénak tudó, névleg konzervatív lehet a legvéresszájúbb balos és egy echte komcsi, a KGB emlőin nevelkedett ügynök pedig a normalitás alapvető értékeit betartani szándékozó”, írja többek közt kevésbé tökös című, de még mindig “erős” cikkében a Megafon nevű fideszes propagandacsatorna egyik fő megmondóembere.

Trombitás a fentieken túl akár a Pesti Srácokon saját magáról írt jellemzésért önmagában is elnyerheti sokak “szimpátiáját”: “Alapelveim mindössze azok, amelyeket a francia forradalom előtt minden előkelő józannak és normálisnak tartott”.

A “független” köztévében csürhézett

Olyan eset is volt, hogy Trombitás a köztévén az ellenzéki összefogást csürhézte. A minden szakmai szabályra fittyet hányó, a Fidesz propagandáját, most pedig már az oroszok propagandáját is harsogó, 100 milliárdnál is több adófizetői pénzből fenntartott közmédiában tehette ezt  meg. Abban a közmédiában, amelynek vezetője, a hírhamisító Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója épp a minap fakadt ki azon, hogy az ellenzék az EBESZ-hez fordul, amiért a közmédia és a kormányközeli média „szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében”.

A hírhamisító Papp le merte írni, hogy „Újból a független magyar közmédiát támadja a baloldal, most az orosz-ukrán konfliktus kapcsán akarják előírni, hogy mi kerüljön a híradásokba.”

KategóriákMETÁL