A Pécsi Járásbíróság 2018. február 13-án elrendelte egy mohácsi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra többrendbeli, szabálysértési értéket meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és többrendbeli, kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette alapos gyanúja miatt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2017. december 21. és 2018. február 7. közötti időszakban több mohácsi és harkányi hotelben is megszállt, majd onnan anélkül távozott, hogy az ott tartózkodásának költségeit teljesen vagy részben kiegyenlítette volna. Ezzel a gyanú szerint 411.660 forint kárt okozott.

A gyanúsított a cselekmények egy részét a már folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Alaposan feltehető – személyi körülményeire figyelemmel – hogy jelenléte az eljárás során másképpen nem, csak előzetes letartóztatásával biztosítható, valamint az is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A határozatot az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be. A bíróság végzése nem jogerős.

KategóriákPOP