Egészen döbbenetes felvételt közölt valaki a Facebookon, amit a pécsi Nevelési Központ közvetlen közelében rögzített. A képsorokon az látszik, hogy egy nagydarab fiatal férfi, nekiesik neki egy nála testsúlyra, magasságra és láéthatóan korra is jóval kisebb fiúnak. A földön is bántalmazza, ütlegeli, egyszer a földön fekvő fiúba bele is rúg. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik



A pécsi kertvárosi iskola közvetlen közelében rögzített képsorokról biztosan nem tudni, hogy mikor készültek, de nem hivatalos információink szerint a múlt héten tegnap, csütörtökön délután történt, amit látunk a felvételen.

És a háttérről sem tudni biztosan és hivatalosan semmit. Hogy mi váltotta ki az erőszakot, miért esett neki a nagydarab fiú a másiknak – nem mintha bármi magyarázattal szolgálhatna arra, ami a videón van, de a háttér ismerete egészen biztosan többet mondana, mint pusztán a sokkoló képsorok.

Annyit látunk, hogy egy nagyobb fiú nekiesik egy jóval kisebb diáknak, kisebb tömeg is van körülötte, főleg lányok, egyesek nem tudják, mások nem is igen akarják vagy merik megakadályozni a bántalmazást.

Kerestük természetesen az iskolavezetést is és a rendőrséget is. Előbbit még nem értük el, a rendőrség pedig egyelőre nem válaszolt a kérdéseinkre.

Az iskolával kapcsolatban annyit tudunk csak félig hivatalosan, hogy az ANK 1-es iskolában eddig nem volt iskolaőrség, de mostanra már a vezetés kérelmezte az iskolaőrség biztosítását, habár egyes vélemények szerint inkább megerősített rendőri jelenlétre, a kritikus időszakokban sűrűbb járőrözésre lenne szükség, mert ők az iskola területén kívül is eljárhatnak.

Egy nem megerősített értesülésünk szerint a nagyobb darab fiú nem egy idősebb tanuló, hanem az iskola egyik, immáron csak volt dolgozója – azt nem tudjuk, hogy pontosan mivel foglalkozott (karbantartás vagy takarítás hangzott el), és azt sem, hogy ha ez így is van, bejelentett, saját munkavállalóról volt-e szó vagy kiközvetített munakerőről, habár az utóbbi a jóval gyakoribb ma már.

A kisebb fiú viszont még tanul, de egy másik iskola tanulója állítólag, viszont tagja egy olyan bandának, amelyik részben ANK-s, részben más pécsi iskolákban tanuló fiatalokból áll, akik rendszeresen itt, az ANK 1-es iskolája közelében időznek. A jelenlétük az elmondások alapján meglehetősen visszás, sok, szinte napi szintű konfliktus és feszültséggel teli helyzet kötődik már hozzájuk, nem egy esetben az iskola pedagógusainak is beszólogatnak. Úgy tudjuk, hogy a takarító személyzettel is volt már összetűzésük, azaz ez alapján azt lehet sejteni, hogy a később elbocsátott fiatal férfi begőzölt a korábbi sérelmek miatt, betelt nála a pohár.

Egyik informátorunk szerint most ezt a felvételt lehet látni, viszont azt vagy nem rögzítette senki, vagy nem kering a neten, hogy ezt követően később az itt alul maradt fiú több társával visszament, megkereste a nagydarab fiatalembert és elégtételt vettek a sérelemért.

Ha kapunk akár a rendőrségtől, akár az iskolától válaszokat, frissítjük cikkünket.

FRSSÍTÉS – 13.40 – Garázdaság miatt nyomoz a rendőrség

Tájékoztatjuk, hogy az esettel kapcsolatban a mai napon érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, amely alapján a Pécsi Rendőrkapitányság garázdaság elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, közölte a Szabad Pécs megkeresésére a rendőrség.

A felvétel erőszakos képsorokat tartalmazott, ezért úgy döntöttünk, a videóból kimentett fotókon kívül nem közlünk belőle mást cikkünkben, mindeközben a videót el is távolították a Facebookról.

KategóriákMETÁL POP