A ?Legyen világosság? névre keresztelt szombati (február 17-i) pécsi, a Kossuth térre szervezett tüntetés ugyanis a demonstráció Facebook-esemény bejegyzése szerint öt órán keresztül tart majd, 15.30-20.30 közt. Igaz, sokan fognak felszólalni, köztük több országosan ismert politikus és közéleti személyiség. Az ellenzéki megmozdulást a Liberálisok szervezik.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint írják, ?a legrosszabb elkerüléséért, elszigetelődésünk megállításáért, az uszítás, a gyűlöletbeszéd, a szekértáborokba terelés ellen, a tiszta választásokért, a mindent átszövő korrupció, a jogbizonytalanság, a kiszolgáltatottság megszüntetéséért, a készülő felháborító civil törvény ellen, a tervezett pécsi adóemelések ellen?. 

A beszédet mondók listája a szervezők tájékoztatása szerint folyamatosan bővül, de jelenleg a meghívott felszólalók a következők lesznek:  Heller Ágnes filozófus,  Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Bodnár Zoltán volt MNB-alelnök, Bradánovics Bendegúz (PTE diákparlament), Gulyás Emil, az MSZP pécsi képviselője, Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom alapítója, Majtényi László jogtudós, Mellár Tamás közgazdász, független országgyűlési képviselő-jelölt, helyi szakszervezeti vezetők, Varga Zsolt kaposvári volt kormánytisztviselő.

Előtte a devizakárosultakért szólnak 

A szombaton 15 órától tartandó Kiállunk egymásért és másokért is! című rendezvényt/demonstrációt a Liberálisok szervezik. Az is a Kossuth téren lesz, a Quaestor- és devizakárosultakról Szakács László, az MSZP baranyai országgyűlési képviselője, parlamenti frakcióvezető-helyettese beszél majd. 

KategóriákPOP