A cikk a hirdetés után folytatódik



Nem igazán tudunk másra gondolni. Baksai Tamást vagy a világ legjobb színészei közt kell számon tartanunk innentől kezdve, vagy elhisszük, amit látunk: hogy komolyan gondolta, hogy a január 18-i harkányi közmeghallgatáson arra utal, hogy aki még kérdezne, és még hosszabban, meg többet, az majd 2019 őszén (Habár az elhangzottakból 2024 őszére is gondolhatnánk), az akkori kampányba tegye meg. Közszolgálat, Harkány, 2018!

 A Pátria Televízió videórészletét (teljes videó ITT, a részlet 1:04.12-től látható) Berkecz Balázs (Együtt) osztotta meg a Facebookon, persze kommentálta is a látottakat és hallottakat.

 

?Harkány fideszes polgármestere, Baksai Tamás ismét megmutatta, hogy milyen sajátos elképzelése van a demokráciáról. Az önkormányzat közmeghallgatásán azt találta mondani a kérdések felvezetésekor, hogy „ha valakinek nagyobb időigénye lenne itt a felszólalásával kapcsolatban, azt megteheti majd a következő önkormányzati választás kampányában?.

 

Végül is, Baksainak lehet, hogy igaza van, a közmeghallgatás púp a háton, egy kötelező nyűg, amit jobb helyeken nem vesznek olyan komolyan, hogy valódi kérdéseket tegyenek fel a helyiek, és ezzel nyaggassák a szerencsétlen polgármesterüket. Azért, szinte száz, hogy sokan feltennék a kezüket arra a kérdésre, hogy cinikusnak tartják-e Baksai szavait.

 

 

 

Az igazi cinizmus viszont szerintünk az lenne (és nagyon bízunk benne, hogy nem erről van azért szó), ha Baksai nem sima időhúzás, vagy a kellemetlenkedő alakok leszerelése okán mondta volna ezt, hanem, mert már tudja, hogy van rá esély, hogy Harkányban sem lesz rendes önkormányzati választás 2019-ben, így valódi kampány sem, ami miatt kérdezősködhetnének az örök kellemetlenkedők.

 

A Mészáros Lőrinc üzleti érdekeltségéhez tartozó Dunántúli Napló és online kiadványa, a Bama.hu beszámolt a harkányi közmeghallgatásról. Azt írták róla egyebek mellett, hogy Nagy Csaba (nem a városhoz tartozó képviselő-jelöltként) megyei elnökként beszélt a reménybeli és biztosan megvalósuló harkányi és térségi fejlesztésekről, illetve, hogy ?A beszámolók után nem érkezett kérdés a városvezetőkhöz”. A cikk címe: ?A számok után már nem volt kérdés”.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL