És mindezt hirdeti is a Facebookon a Baranya Megyei Önkormányzat. Nyilván nem azt mondják, hogy azért kiemeltek Baranya 4. számú választókerületének települései, mert az elnök úr áprilisban ott indul képviselő-jelöltként, de olyan reklámot tolnak, amelyből az látszik, hogy igazán törődnek az érintett területtel. 

A cikk a hirdetés után folytatódikNincs kétségünk afelől, hogy ez akkor is így lenne, ha Nagy Csaba országgyűlési képviselő-jelöltként hátra dőlhetne, de megbízható információink szerint, most egyelőre még ezt nem teheti meg, finoman fogalmazva nem a pécsi fideszes politikus az esélyes az ország legtöbb települését magában foglaló választókerületében.

 

 

Amúgy minden fejlesztésnek örülni kell, ami nem a nyolc kilátótorony egy kilométeren belül-típusú őrület, sőt a reklámozott történet, helyi termelői piacok kialakítása, támogatása amúgy sem ördögtől való ötlet. Ugyanakkor a 2,2 milliárdos megyei önkormányzati program a hirdetés szerint nyolc baranyai települést érint, s ebből öt van abban a körzetben, ahol megméreti majd magát Nagy Csaba. A körzet jelenlegi országgyűlési képviselője Tiffán Zsolt, de végül nem őt indítja itt a Fidesz. Ok, Baranya 301 településéből több mint 170 tartozik a Baranya 4-hez, de tudjuk, hogy azért, mert ez az ország egyik leginkább aprófalvas település-szerkezetű megyéje, és sok ezek közül a Baranya 4-hez tartozik.

?A megyei önkormányzat úttörő szerepet vállal a helyi, jó minőségű termékek piacra juttatásában, hiszen Baranyában 2,2 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre a helyi termelői piacok fejlesztésére Harkányban, Vajszlón, Sellyén, Mohácson, Komlón, Sásdon, Szászváron és Bükkösdön?.

Plusz még szerepel itt a szintén a választókerülethez tartozó Cserdi is, ahol hűtőraktár és logisztikai központ épül a hirdetés szerint. Megemlítik, hogy mindezekről Nagy Csaba a nemzeti parki védjegyrendszer kapcsán szervezett konferencián beszélt.

Ahol ott volt V. Németh Zsolt (NEM, Ő NEM ÖTÖDIK, HANEM VÉ), a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára is, aki elmondta hogy a nemzeti parki termékek elősegítik a helyi termelők és a vevők közötti bizalom kialakulását, és egyben a természetvédelem ügyét is szolgálják. A védjegyet azok kaphatják, akik tevékenységüket védett természeti területen vagy Natura 2000 területen végzik.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL